Senaste teve-intervjun 2015

måndag 30 mars 2009

Kängurustyrelsen på AMF

Hej och hå vad de hoppar omkring. Vilka krumbukter! Rena rama känguru hoppen. Än hoppar vi hit än hoppar vi dit.


En utredning som ska visa att de icke läskunniga (läs styrelsen) inte gjorde fel. Samtidigt som Wanja försöker, tillsammans med resten av analfabeterna, låtsas som att de inte har gjort fel fortsätter pensionärernas pengar att minska.


Vem har glömt att sossarna tog dryga 1000 kronor av pensionärerna för inte alltför länge sedan? Detta skulle betalas tillbaka när ekonomin tillät. Ja, det fanns en tid då de kunde ha återbetalats men under de åren höjdes fackpamparnas och politikerlönerna pensionärerna fick väl en femma extra i månaden som inte en räckte till klagobrevets porto, eftersom det då höjdes till 5.50:-


Löntagarna har under hela 90-talet fått en genomsnittlig löneökning på 4% per år, vilket inte är mycket, men pensionärerna har enbart fått den blygsamma häljningen av 0,8%, Inflationen har ätit upp mer!


Samtidigt har Wanja, Urban, Gunnar och vad de mer kan heta som sitter i Sveriges stora styrelser, fullkomligt vräkt ut pengar över sig själva och sina kompisar.


Nu leker de kängurur. Hoppar runt och ner i påsarna för att slippa synas. Krumbukterna hjälper inte ett skit. Ni ska alla ha sparken! Samtliga i AMF:s styrelse . Bare väck med er!
Likt kängurur flyr ni fältet! Fegisar!

Liza Marklund HAR uppenbara problem med sanningen!

Att läsa Liza Marklunds krönika är som att läsa om Liza Marklund. Det är bara att byta ut namnet Wanja Lundby-Wedin till Liza Marklund.

Bara första meningen: "Det är nästan omöjligt att förstå hur de tänker:" och då syftar Liza på bankdirektörer som höjer sina löner mitt i finanskrisen. Men hur tänkte Liza när hon ljög ihop Gömda? Tänkte hon överhuvudtaget på annat än pengar?

Här kommer mera av Liza: "I efterhand säger de att de gjorde fel. Att de borde ha förstått. Att de skulle ha tänkt efter, att de skulle ha ställt fler frågor, att de borde ha insett det orimliga i sitt handlande.
Ja det borde de." Slut citat.

Är det inte helt otroligt hur lika bankdirektörernas beteende är Lizas eget. I efterhand bad hon om ursäkt för om det var någon (läs läsare som trodde att Gömda var en sann historia) som kände sig lurad. Förstått ja, just det! Hur mycket ville hon själv begripa om sin "sanna Gömda". Ännu roligare blir det när hon säger att bankdirektörerna borde ha tänkt efter.

Men kära Liza hur länge tänkte du efter innan du hängde ut Elisabeth Hermon som hade skyddad identitet? En sekund? Två sekunder? Okej då , tre sekunder säger vi väl dårå!

Nu skrattar jag högt till meningen, att bankdirektörerna skulle ha ställt fler frågor. Hahahahah. Hur många frågor ställde Liza till Jachlyn alias Mia Eriksson om hur sant det egentligen var? En gång, två gånger eller rent av tre gånger kanske, dårå?

Bankdirektörerna borde ha insett det orimliga i sitt handlande tycker Liza. Ajajaj! Där sprack allt för Liza Marklunds krönika. Liza, Liza, Liza, du har inte ens till denna dag, insett det orimliga i DITT handlande. Det är inte läge att be andra om sådant man inte klarar av själv, illa, väldigt illa om man vill framstå som en trovärdig röst i Sverige.

De sista raderna som Liza Marklund skriver är rent löjeväckande för mig som har följt storyn med Gömda och Monica Antonssons Mia sanningen om Gömda. Läs och begrunda:

" Att visa på och avslöja konsekvenserna av vansinnet- det är därför vi har press, radio och tv. Sedan är det upp till oss andra, vi som står utanför rummen, att vrida normerna rätt igen. Och vad som är "rätt" -det bestämmer vi alla, tillsammans. Det kallas demokrati." Slut citat


Med tanke på hur Liza Marklunds ser på normer och demokrati betackar jag mig för hur det ska se ut i framtiden. I det läget framstår till och med bankdirektörerna som ärligheten själv.


P.s Skriv på för Elisabeth Hermons upprättelse i Expressen. Länken är på höger sidan.D.s
Vill du läsa om mina böcker som nu även finns i pocket är lathunden: Adlibris Bokus CDON

Internetbokhandeln