Senaste teve-intervjun 2015

onsdag 31 mars 2010

Eggande? Bättre potens? Förhöjt kolesterol? Inte fan vet jag, men gott är det!

Snart dags för påsk och med det lass av mat och dryck. Lamm, lax, sill, godis och sist men inte minst äggtoddyn.

Kvälls- och veckotidningarna är fyllda av tips på bästa lammet, laxen, sillen och vad du ska lägga i påskägget. Äggtoddyn skrivs det inte så mycket om, det är ju sprit inblandat.

Lagom till våren kommer bantningstipsen. Så här ska du göra för att komma in i bikinin!

Så vad är farligt med mycket ägg? Tja för mig som alltid haft ett högt kolesterolvärde och äter små käcka piller för det, är det inte bara att svepa i mig den ena äggtoddyn efter den andra, inte heller slaska i mig mat så att jag storknar. Fast å andra sidan gör jag inte det vanligtvis heller.

Potensen då? Är det bra för killar att äta mycket ägg? Är det enklare att göra små kycklingar då? Ingen aning, men i dagens läge finns det experter för allt. Och som jag brukar säga, är det något experter är överens om, är att de inte är överens.

Blir man generellt mer eggad av att äta ägg? Samma svar som i förra läget. Ingen aning. Kanske beror på hur och var äggen serveras.

Men oavsett önskar jag alla en Glad Påsk och var och en äter efter dennes behov. Pekpinnar finns det redan alltför mycket av!

Ta hand om varann och må gott!

Ramona

Här kan du låna/köpa beställa mina böcker som e-böcker. Elib

Här finns mina titlar på nätet.

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

Mobbare inför rätta i USA i Massachusetts. Första gången i historien!


Dessa jävla bloggare, uttryckte sig Göran Hägg på Debatt i SVT vid ett tillfälle.

Ja, visst finns det bloggare som skriver allsköns smörja i anonymitet, men det finns också bloggare som skriver om mycket intressanta saker, även de anonyma av skäl de enbart själva kan svara för.

Sedan finns det många som bloggar med sitt namn, som jag själv och många andra.

Nätet är en plats där man kan göra sina bankaffärer, köpa musik, film, böcker, kläder m.m. Det är också en plats där en del ägnar sig åt att mobba andra.

Med andra ord ser det likadant ut på nätet som ute i samhället.

I dag hörde jag på SR nyheterna att för första gången i USA:s historia kommer ungdomar bli åtalade för sitt mobbande av en femtonårig flicka. Flickan tog sitt liv den 14 januari 2010, hon orkade inte med mobbingen.  Det var sammanlagt nio ungdomar 16-18 år gamla som stod för mobbingen, sju flickor och två pojkar antagligen. En del av dem kan dömas som vuxna, vilket kan resultera i långa fängelsestraff.

Tragiskt! Hur ska man stoppa mobbing? Jag tror inte på ordpoliser, som ska vandra runt mellan bloggarna, jag tror mer på att föräldrar måste engagera sig i barnen och vara med dem vid datorn. Dessutom finns det föräldrar som i sin tur mobbar arbetskamrater, så ingen ska tro att detta enbart är ett problem bland unga människor.

Ramona


Här kan du låna/köpa beställa mina böcker som e-böcker. Elib

Här finns mina titlar på nätet.

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON