Senaste teve-intervjun 2015

söndag 17 februari 2013

Adjö Mellanläggspapper! Jag kommer att sakna dig!

I alla år har detta papper funnits, men nu har det utgått ur ICA:s sortiment. I andra mataffärer tror jag inte ens att det finns, eller?

Hur någon väljer att ta bort den här varan och tänker, begriper inte jag.

På Almö Livs på Tjörn säljs varje dag färskt bröd och till detta har de en helt suverän brödskivarmaskin. Med denna fiffiga maskin köper jag tre till fyra bröd, ( jag älskar ett speciellt surdegsbröd fyllt med aprikos, russin och äpple). Jag lägger brödet i maskinen och vips får jag perfekt uppskurna skivor.

När jag kommer hem, har jag bakplåtspapper och mellan varje skiva lägger jag Mellanläggspapper. In i frysen! Detta förfarande gör att jag varje dag har färskt och färdigskivat bröd. Ja, jag vet, Pååls har också färdigskurna limpor och dylikt. Men fabrikstillverkat bröd är inte detsamma som från ett litet bageri. Inte för mig i alla fall.

Därför är det med sorg i blicken jag säger farväl till dessa små pappersunderverk. Nu får jag istället köpa bakplåtspapper och klippa rutor. Mycket besvärligare för mina händer. Och är det någon som vet mer i detta ärende skriv och berätta!

Tack för kommentarer! Jag har löst problemet med att köpa bakpapper, det bruna som glider så ini helvete, och klipper det i i bitar som passar! ♫♪♫♪

Ramona