Senaste teve-intervjun 2015

lördag 28 mars 2009

Ingen Guldspade men vinnare likafullt!

Nåja, det blev inte en Guldspade till Monica utan till pillret, Ingrid Carlberg. Om det är som jag tror, att Ingrid Carlberg berättar att läkare går hand i hand med läkemedelsindustrin var ju inte det en nyhet. Det visste vi som arbetade inom vården redan från 70-talet.

Men vilken journalist har frågat oss? Hahaha!

Jag tittade på Babben & Co där Andreas berättade om hur han blev jagad av en speciell journalist som puschade honom att berätta att han hade HIV. Andreas gillade inte den journalisten. Nä, vem hade gjort det? I Sverige finns det journalister som man skulle vilja sätta på en öde ö med en handdator utan bredbandsmöjligheter, gissa hur frustrerande det hade blivit. Haha!

Mitt förtroendet för journalisterna, som sitter i chefredaktörsstolarna, krymper för varje dag som går. Om ett år kommer de att försvinna in i dammsugaren som en pappersbit.

På ett sätt är detta en generationsfråga. Få över 60 år sitter vid en dator och letar info, de flesta under 30 gör det. Om tjugo år kommer världen bli en annan plats. Bättre? Tja, det sista som borde överge mig är väl hoppet. Eller?


Här kan du läsa och köpa mina böcker, den senaste Lyckohjulet och de andra finns numer också i pocket. Adlibris Bokus CDON InternetbokhandelnP.s Skriv gärna på namninsamlingen för Elisabeth Hermons upprättelse i Expressen. Länken ligger på höger sida.D.s

Monica Antonsson får Guldspaden ikväll!

Journalisten Monica Antonsson är en av de nominerade till Guldspaden, efter sitt idoga arbete med att gräva fram sanningen om boken Gömda, som är skriven av författaren/journalisten Liza Marklund. Monica Antonsson skrev boken Mia sanningen om Gömda.


Från början av 1990-talet fram tills förra året i höstas var boken Gömda att betraktas som en "sann historia". Boken stod under kategorin facklitteratur på samtliga Sveriges bibliotek och även hos bokhandlarna.

Först ville inte dagens chefredaktörer, som just nu gör ett upprop i samtliga rikstäckande tidningar för den fängslande journalisten Dawit Isaak, överhuvudtaget berätta i sina papperstidningar för allmänheten om Monica Antonssons avslöjande bok.

De körde med "locket på för helvete". Kollegiala klapp och famntag stod överst på agendan.

Men som tur var hade vi som bloggar upptäckt att kraften i nätet inte enbart bestod av kablarna.

Resten är historia för alla människor som läser något av vad som skrivits i ämnet, antingen på nätet eller i papperstidningarna.


Dock kvarstår en viktig fråga: När ska Elisabeth Hermon få sin upprättelse av Expressen? Kan man tänka sig en löpsedel med en ursäkt och tre helsidor om hur, när och varför?


I kväll är vi många som kommer att bänka oss framför våra datorer och följa med på den spännande utdelningen av Guldspaden på den här länken.


Jag kommer att önska och önska och önska att det blir Monica Antonsson som får den. För den är hon värd!


Artikeln finns även på Newsmill men den är fördröjd en dag...Om du vill köpa och läsa om mina böcker klickar du på respektive Adlibris Bokus CDON Internetbokhandeln,'
P.s Skriv gärna på för Elisabeth Hermons upprättelse i Expressen. Länken finns till höger.D.s