Senaste teve-intervjun 2015

måndag 19 december 2011

Att leva med fina minnen, men inte för dem...

Idag bytte jag ut dynorna på kökstolarna i Göteborg. Har köpt in nya röda på IKEA. Under en av de gamla dynorna hittade jag ett stort kuvert. (Den stolen har inte använts, därför har ingen märkt det.) Det var papsens handstil. Kuvertet var adresserat till mamsens halvssyster i Tyskland. Innehållet var en tidning med guidning över Sverige. Tänk vad ett sådant kuvert kan få minnen att vakna till liv!

Papsen, Gösta, hade skrivit ett kort och på det stod på tyska: Broschyr Für Ihre Reise nach/ an Schweden Jahr 2009 Grüssen von Gösta

Bilden är tagen på julafton 2008 och tre veckor senare var papsen död. Han dog den 14 januari 2009.

Så snabbt går det ibland. Mamsen lämnade oss i år den 9 februari och plötsligt blev livet väldigt annorlunda. Jag väntar fortfarande på den dagen jag ska kunna sätta mig på en stubbe i skogen och få gråta så länge jag vill. Prata med mig själv och stubben. Bara sitta för mig själv och inte bli störd av någon eller något. Än har jag inte kommit så långt. Fråga mig inte varför. Jag har inte något bra svar på det. Jag vet bara att den dagen kommer och när den väl gör det, är jag som vanligt inte förberedd. Men det är å andra sidan ingen, tror jag.

Men jag lever med de fina minnena som de båda lämnat efter sig. Därför tror jag inte att man ska leva för minnenas skull, utan leva för att man vill och för att livet är det finaste vi har och ta vara på varje stund man kan med sina nära och kära.

Ramona
Grattis du ska bli pappa!

Adlibris
Bokus
CDON
Bokia internethandel


Adlibris: Ändhållplats Sverige


"När mardrömmen blev sann" av Glenn Forrestgate på Adlibris

"Grattis, du ska bli pappa" Adlibris Bokus CDON (planering pågår inför andra upplagan, första börjar ta slut! Kallas succé!)

Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet och också Mord under Tjörn Runt, finns nu som ljudböcker och i samtliga är jag uppläsare. (Gillar du inte göteborsk dialekt ska du inte lyssna!)

Alla böckerna finns också som e-böcker för dig med läsplatta eller Ipod, dator m.m.
Naturligtvis kan du också låna dem via biblioteket!

Adlibris
Bokus
Bokia
Muntligt
Load2hear.
Mobook
Storytel