Senaste teve-intervjun 2015

lördag 8 augusti 2009

Träffade Lars Bäckström i Lysekil idag.Idag var det dags för den årliga Musselfesten i Lysekil. Då var också jag där för att signera böcker.

Träffade en kollega Kerstin Kristensson som debuterade med bok Vivendel, (äldre ord för Kaprifol). Klicka på bokens titel och du kan läsa mer om den. Den handlar om ön Gåsö. Trevligt med nya bekantskaper.

I vilket fall som helst fick jag reda på att Lars Bäckström skulle inviga Musselfesten med tal i Stadsparken. Jag kutade ner och fick tag på honom innan han hann gå upp på scenen. Ja, vad säger man? Jo, en hyvens karl.

Jag frågade Lars om han läst min artikel på Newsmill? Jajamensan och inte bara läst, utan två timmar senare hade han även läst handlingarna rörande länsstyrelsen. Imponerade på mig!

Jag berättade snabbt vad som upprört Sandvikens Tomtägarförening, gav honom mitt visitkort och bad att han skulle titta på filmen som jag lagt ut. Han lovade att göra detta och återkomma till mig. Det var längesedan jag träffade en politiker som faktiskt pratar som folk! Inte pompöst, inte nedlåtande utan pratar och menar det han säger.

Självklart kan inte Lars Bäckstöm gå emot Miljödomstolen dom det begriper jag, men vad som stört hela vårt ansökningsförfarande är att första uttalandet av länsstyrelsen var positivt, vilket gjorde att vi gick vidare med ansökan och när det blev dags för förhandling med Miljödomstolen kom ett andra utlåtande från samma länsstyrelse som nu helt plötsligt var negativ. Det rimmar illa. För platsen såg likadan ut från det första utlåtandet till det andra. Nu ser jag med spänning fram emot att få höra av Lars Bäckström.


Vill du veta mer om i vilken form böckerna finns och vad de handlar om klicka på varje titel: Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet och självbiografin Älskling, vi blir...

Ha en slapp och go lördag!
Ramona