Senaste teve-intervjun 2015

måndag 14 maj 2012

Om man bara tänker efter ibland...

Idag åkte jag in till Göteborg med bil, vilket jag inte gjort på länge.

För de som inte visste har politikerna i Göteborg bestämt att det ska bli vägtullar. De skyller på miljön, men jag tror att det är det gamla vanliga som gäller. Det behövs cash!

Just nu ser delar av Göteborg ut som om de testar missiler. Tyvärr tog jag inte kort, var upptagen med att inte köra fel, eftersom det är omläggningar överallt. Grävskopor, vägarbetare, illröda koner överallt och jag kan tänka mig att många som tar bilen till och från jobbet sitter och gnisslar tänder när de är i bilen.

Tar någon vettig människa bilen i onödan? Nej, men det finns många ovettiga människor också. Sveriges järnvägsnät har inte fått någon kontinuerlig omsorg. För hundra år sedan var järnvägsnätet nytt och fräscht, men som sagt det var hundra år sedan! Om, jag säger om politikerna tänkt rätt hade vi haft ett utbyggt järnvägsnät och hela Sverige hade varit vid liv, som i Norge. Men när tänker svenska politiker rätt?

För två år sedan skulle alla som hade ångest, andra psykiska problem sluta att gå till psykologer, nu var det KBT som gällde. Kognitiv beteende terapi. Tänk rätt=  Jag är inte sjuk! Tänk rätt= Jag har inte ångest! Tänk rätt= Jag har inte ont! Så enkelt är det= Tänk bara rätt!

Nä, fullt så enkelt är det naturligtvis inte, men återigen var det lobbyverksamhet som satte igång rullningen. Nu två år senare kommer facit. Inte bra, inte bra alls.

Den här regeringen och resten av Sveriges politiker borde göra som katten på bilden, vara smart och på så sätt få ut det man behöver, för det finns alltid en lösning, det gäller bara att hitta den. Och de har jävligt bra betalt av oss skattebetalare för att tänka ut lösningar, så de kanske skulle konsultera katter. De är bevisligen smarta!

Ramona