Senaste teve-intervjun 2015

onsdag 28 april 2010

Bor du i en kommunal hyreslägenhet? Känn dig blåst!


I kvällens Uppdrag granskning fick jag äntligen förklaringen på varför skatterna konstant höjs och att vi får allt mindre för pengarna.

Byggmästare Stefan Allbäck får bygg och renoveringsuppdrag av kommunala tjänstemän, värda miljoner. I gengäld får de kommunala tjänstemännen hjälp med att bygga ut sina villor, fritidshus, svindyra middagar och blir bjudna till Stefan Allbäcks tjusiga villa i San Tropez. Gissa vem som betalar detta? Du och jag och alla andra dumma svenskar som inte fuskar med skatten.

Så här har det sett ut länge. På åttiotalet var jag tillsammans med en journalist. Han fixade jobb till mig som TV-hallåa på ett av de kommunala bostadsbolagen i Göteborg. Samtidigt fick vi en hyreslägenhet mitt i centrala stan. Vi blev också inbjudna på middag till paret. De bodde i en arkitektritad villa i Långedrag. Gubben som var en av cheferna på Göteborg stads bostadsaktiebolag hade en fru som var ägare till Panache.

Och av okänd anledning ( Hur okänd är den egentligen?) har alltid Salong Panache det bästa läget i stan. Hur kan det komma sig?

Efter att jag sett på Uppdrag granskning ikväll kände jag en ilska som inte går att beskriva. Jag börjar mer och mer förstå revolutionärerna.

Jag har slagits (med ord) sedan december 2009 för att min mamma skulle få vård, efter att det visade sig att hon hade cancer i ändtarmen. Min mamma kom till Sverige 1954 från Rostock, 21 år ung. Hon arbetade heltid så gott som hela sitt liv. De sista trettio åren som sjukvårdsbiträde innan hon gick i pension vid 62 års ålder. Min mamma trodde alltid att världens högsta skatter skulle garantera bra sjukvård och trygghet i ålderdomen. Nu vet vi vart en stor del av våra skattepengar tar vägen och varför allt blir sämre för alla utom kommunens tjänstemän, politiker och alla deras sammarbetspartners.

Jag har inte ord för vad jag vill göra med alla dessa förbannade fifflare. Var de sitter? Jo, på högsta chefsposterna inom kommunerna och skyddas av... ja just det av våra politiker.

Hur ska vi göra och vad ska vi göra för att bli av med dem?

Sverige är exakt lika korrupt som till exempel Italien, som en del gör narr av. Vi ska nog inte skratta åt ett land som alltför mycket liknar vårt eget.

Ramona
P.s Jag mördade ju en del av dem i Iskall hämnd, men uppenbarligen inte tillräckligt många.D.s

Här kan du köpa Glenn Forrestgates bok När mardrömmen blev sann. Eller också gå in på bokhandel nära dig. Här kan du köpa/låna boken som e-bok.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON


Vill du lägga in en bevakning på min senaste deckare Mord under Tjörn Runt kan du göra det på

Sex dagar har blivit sex timmar. Ingår tiden för själva förlossningen?

Nu är sparbetingen på födande kvinnor fullkomligt hysterisk!
För trettio år sedan fick du ligga kvar på BB i sex dagar. Smaka på den du!

I sex dagar kunde du i lugn och ro lära dig att ta hand om ditt nyfödda barn. I sex dagar fick du återhämta dig och din kropp fick vila.

Nu gäller sex timmar! På Akademiska sjukhuset i Stockholm kastar de ut dig och ditt nyfödda barn efter sex timmar. Jag undrar om själva krystandet ingår i dessa sex timmar. De babblar något diffust om bakterier, men menar egentligen pengar...

Herregud är det snart dags för "gör det själv-kittet"? En liten manual som kan skickas via ett sms, eller mejl där du snabbt och enkelt får instruktionerna om hur du ska göra för att klippa navelsträngen.

Vad ska vi med sjukhus till? Inte fan är de till för patienterna. Här är det bara löpande band metoden som gäller. Jag skrev för inte så längesedan på min blogg om att antalet vårdplatser har minskat från 100 000 på 1980-talet till ynka 25 000 år 2010. Vad har vi om ytterligare tio år? Inga alls!

Alla som vill till läkare och ringer för att beställa en tid får ett telefonsamtal, där man trycker knappval och får reda på hur man enklast hittar till antingen ättestupan eller närmaste utetoalett om vattnet gått.

Och på toppen kommer skatterna att höjas för att vi ska ha råd med den obefintliga sjukvården.

Ja, det blir till att börja köpa bräderna till kistan och börja snickra.

Ramona

Här kan du köpa Glenn Forrestgates bok När mardrömmen blev sann. Eller också gå in på bokhandel nära dig. Här kan du köpa/låna boken som e-bok.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON


Vill du lägga in en bevakning på min senaste deckare Mord under Tjörn Runt kan du göra det på

Titeln på boken och omslaget! Hur viktigt är det?

Hur kommer jag på titlar till mina böcker? Till att börja med är jag inte ensam om att tänka ut dem.

Inte heller har jag varit ensam om att hitta på omslaget. Men idéer har jag alltid, men det är inte alls säkert att de fungerar i verkligheten.

Omslaget är viktigt. Det är något som ska fånga ditt intresse när du flanerar i bokhandeln eller på ICA. Där kan du ta boken i handen, känna på den och läsa baksidestexten. Men först ska boken tilltala dig med sitt yttre.

Omslaget är oviktigt om du redan vet författarens namn. Då är författarnamnet dragkroken.

Jag minns min första deckare: Dyrbar kärlek. Det omslaget hade jag tänkt ut själv och hade en fotograf, Lennart Falk som förverkligade min önskan. Som han slet!

Vid ett tillfälle satt jag och signerade böcker på Strike & Co, en bowlinghall som finns i Göteborg och Örebro. Ett aningen annorlunda ställe att sitta och signera på, men i början när jag var totalt okänd tog jag gladeligen alla chanser jag fick.

Jag satt vid ett litet bord som stod uppställt strax innan man gick in på restaurangen. Det var lunchdags och mycket folk. De flesta svischade förbi och var naturligtvis hungriga, hade kort lunch och inte tid med mig.

Efter en halvtimma utan en enda reaktion kom det äntligen fram en två herrar i kostym. Med ett hoppfullt leende vände jag mig mot dem.
-Kanske kan en deckare vara boken som ni gillar att läsa, frågade jag och höll upp Dyrbar kärlek.
Båda männens leende stelnade och i stället såg de förvånade ut.
-Bok? Är detta böcker, sa den ene och hans hand svepte över bordet.
-Ja, det är min debutdeckare, svarade jag.
-Jaså! Vi trodde det var chokladkartonger!
Chokladkartonger! Ja, det var ju det där med omslaget. Det är nog viktigt trots allt!

RamonaHär kan du köpa Glenn Forrestgates bok När mardrömmen blev sann. Eller också gå in på bokhandel nära dig. Här kan du köpa/låna boken som e-bok.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON


Vill du lägga in en bevakning på min senaste deckare Mord under Tjörn Runt kan du göra det på