Senaste teve-intervjun 2015

lördag 13 november 2010

Till Johan Asplunds mördare: Sover du gott om nätterna?

Den 7 november 1980 försvann Johan Asplund spårlöst från sitt hem Bosvedjan i Sundsvall.

Om uppgifterna som lämnats stämmer försvann Johan på ynka fyra minuter. Två flickor ringde på familjens dörr 07.56 och ingen kom och öppnade.

Elva år efter försvinnandet tog Tomas Quick på sig mordet, men det var ju som alla vet numera ett sätt för Quick att få uppmärksamhet. Christer Van de Kvast som i mina ögon verkar vara det mest inkompetenta man kan få i Sverige som åklagare utredde härvan med Quick eller snarare skapade en ännu värre röra!

I vilket fall steg före detta brottaren, då nybakad advokat, Pelle Svensson in på arenan och reste tillsammans med Johans pappa och mamma ett civilmål ( det absolut svåraste som finns i Sverige att vinna, av kända orsaker).

Den utpekade mördaren skulle ha varit mammans före detta, Johan styvfar, som enligt modern uttalat hot och varit svartsjuk. Vid tidpunkten för mordet skulle mördaren ha arbetat på Sundsvalls sjukhus och därmed haft tillgång till avfallskvarnen, där det misstänkts att han gjorde sig av med Johans kropp.

Nu har det gått trettio år och min fråga till mördaren är: Sover du gott om nätterna? Har du barn och barnbarn? Som du naturligtvis inte berättat någonting för. Hur tror det kommer att kännas om det som hände Johan skulle hända något av dina barnbarn? Om du har några vill säga.

Du bör vara i sjuttioårsåldern och jag tycker att du ska ge frid åt Johans föräldrar och också till dig själv. Mordet är preskriberat, så det är ju riskfritt ur fängelsesynpunkt. Men det ska till ett stort mod att gå ut och erkänna din fasansfulla gärning och mod har du ju saknat ända sedan du utförde mordet.

Jag hoppas att Johan hemsöker dig varje natt i dina drömmar. Jag hoppas att du hör och ser hans blickar, för du var den sista människan han såg. Därefter tog du hans liv, släckte hans drömmar. Johan fick aldrig chansen att växa upp, aldrig chansen till vuxen lycka. Hur känns det?

Ramona

Nedan hittar du mina ljudböcker. Inte klokt hur många det är som säljer ljudböcker och då har jag bara med en bråkdel av alla näthandlare av ljudböcker. Hade jag ingen aning om!

Naturligtvis kan du också låna dem via biblioteket!

Adlibris

Bokus


Muntligt 


Storytel