Senaste teve-intervjun 2015

måndag 31 maj 2021

Veckan som gått! Nummer 21 2021

Hej på er!
Nu är vecka 21 slut och den avslutades med ett underbart sommarväder. Äntligen! Våra kära grannar Lillemor och Alf kom upp och hälsade på i går och med sig hade de sin nya boxervalp Dagny. Så söt att jag knappt ville släppa henne ifrån mig.

Men till slut fick husse Alf med sig Dagny och vi fick säga på återseende. 

I vanlig ordning hade jag problem med överföringen av fotona från mobilen till datorn och därför blir det lite oordning. Här ett minne från Facebook som är från 2007, tror jag, när jag hade mina tre första verklighetsbaserade deckare. 

Det gick fort för syrenerna att börja blomma när väl värmen klev in. Och de doftar ljuvligt. Tyvärr är deras blomningstid alltför kort.

Detta är vildkaprifol som vi hade på vår tomt när vi bodde i Sandviken på Tjörn. Den doften är magisk. En sötaktig vanilj som strömmar emot en vid skymningen.
Det är mig veterligen den enda kaprifolen som doftar och finns bara i Bohuslän.

Rätta mig om jag har fel.
Det var också Mors Dag i går och en del tycker att den här dagen enbart är till för handlare som vill sälja. Fint, må så vara men det är också en dag att minnas våra mammor. Alla har inte en mamma kvar i livet, som jag, andra hade ingen mamma under sitt liv, men trots det tycker jag att det är en fin dag för mammor.  
Nu har läst klart boken "Tills alla dör" och rekommenderar den varmt. Den är inte rolig, men den ger en bild av ett Sverige som jag känt till väldigt länge men som framförallt våra politiker inte vill kännas vid. Kommer titeln bli verklighet? Ja, tyvärr så tror jag det. Allt har gått alldeles för långt.
Till alla göteborgare har detta kuvert skickats ut inför firandet av Göteborgs 400 års jubileum. Säg mig vad finns det att fira för något? Att Göteborg numera är en stad där rån, överfall, skjutningar, bombningar tillhör vardagen?
För mig dog den här staden för tio år sedan. Återigen är det politiker som totalt misslyckats med allt, integration, assimilering, trygghet, coronapandemin, ja allt!
Pengarna som lades ut på den här smörjan, våra skattepengar så klart, kunde lagts på färjetrafiken mellan Tuvesvik och Gullholmen i stället. Men vad gör politikerna? Jo, de drar in färjetrafiken från 13 turer med två båtar till fem turer per dygn med en båt. Och inte skäms de heller!


Jag tog en jättekul bild från Facebook och här kan man tydligt se hur det kan gå med särskrivning på fel ställe.

Häromdagen när jag var och handlade fick jag syn på den här skylten som satts upp i vårt område. Jag har inte sett mer än ett bi i år, än så länge, men jag hoppas få se fler. Dessa små varelser behövs för vår överlevnad. Så ser du en litet bi med fötterna hängande under den runda kroppen, så slå inte ihjäl den. Det är ingen geting! 

Ytterligare ett färskt foto från underbara parksyrener och det gäller att njuta av dem nu!
Tyvärr en tråkig påminnelse om veckan som gått och det är alla mord, mordförsök och personrån och bilbränder som inte tagit slut även om main stream media inte skriver om dem längre eller bara har en kort notis. Bakom varje brott finns en eller flera människor som drabbas och den upplevelsen kan förändra deras liv för alltid. När tryggheten tagits ifrån dig är du aldrig mer densamma.  
Undrar just vilken politiker som stått som förebild för den här åsnan?

Det här fotot togs av en väninna till både mig och min mamma. Det var sommaren 2010, den sista hon fick uppleva, men den var fin och minnena likaså.
Jag avslutar mitt "Veckan som gått!" med syrenerna som representerar vår tid just nu, mellan hägg och syren.

En av de vackraste perioderna i försommarens Sverige. Även om inte alla människor är trevliga eller ens snälla så är i alla fall naturen det mot alla. 
 Nu önskar jag alla en finfin start på vecka 22 och vill du/ni veta vad vecka 22 hade för sig ses vi på måndag den 7 juni igen.


Ha de´gôtt!

Ramona