Senaste teve-intervjun 2015

lördag 17 oktober 2015

Rättviseförmedlingen bör byta namn snarast! Passande vore istället: Diskrimineringsförmedlingen

Översättning av texten på bilden:

Skillnaden mellan dumhet och genialitet är att genialitet har en gräns.
            Albert EinsteinSeher Yilmaz

Vad är "Rättviseförmedlingen" för något?
Jo, en rekryteringsorganisation som fått i uppdrag av kulturdepartementet, Alice Bah Kuhnke, att hitta lämpliga personer som ska styra Sveriges kulturetablissemang.

Lina Thomsgård byggde upp rörelsen och Seher Yilmaz har tagit över som ordförande sedan 2010. Seher arbetade på kommunikationsbyrån Prime i Stockholm. Förmodar att de pratar en del där.

Nåväl ... hur går Sehers funderingar? Jo, att det är för många vita män ute på arbetsmarknaden och " är de verkligen kompetenta?". Men om man tittar på namnen som Rättviseförmedlingen har lagt fram verkar det snarare som att det viktigaste är INTE kompetens utan vilken politisk åsikt som du härbärgerar och då pratar vi inte "bara" vänster light eller rött, utan extremvänstern, de med påkarna i handen, om de inte får som de vill!


Robert Hannah, (Fp) anser i en debattartikel i Aftonbladet att regeringen med omedelbar verkan säger upp detta samarbete på grund av en slags vänstervriden kompisrekrytering om man läser de 334 namn som lämnats in som förslag att styra kultur-Sverige.

Ett av de mest extrema namnförslagen att styra Sveriges kultur måste vara Athena Farrokhzad. En fullständigt vettvilling! En människa som totalt har missuppfattat allt som stavas demokrati. Hon har uppenbarligen fått sommarprata i Sommar i P1, som urartat, som de mesta tycks göra inom nationell media i Sverige. Athenas sommarprogram anmäldes, men jag har väldigt svårt att tro att det fälldes. Här kan du läsa mer om detta.  
 
Athena Farrokhzad

Robert Hannah

Kultur är ett vitt begrepp och det finns hundratusentals människor som varje år besöker olika kulturevenemang. Alla får inte bidrag för sina teateruppsättningar, som till exempel Galenskaparna & After Shave. Men de som får bidrag vill naturligtvis ha mer pengar än vad de får idag. Eftersom kulturbidragen är skattepengar, som alla vi som betalar skatt pyntar för, finns det oändligt många åsikter om vad kultur är för något och vad det egentligen betyder för människor.

Personligen anser jag att det viktigaste kulturinslag som finns i Sverige, och som hela tiden skärs ner, är biblioteken! Dessa oerhört viktiga inrättningar skall finnas i varenda stad och by i Sverige. I biblioteken eller i samarbete med dem skall det sättas upp olika kulturevenemang som vänder sig till olika grupper.

Om Sehers lista skulle komma ifråga och de mest extrema vänsteråsikterna skulle styra Sveriges kultur är alla förlorare! Som bekant röstade enbart knappt 12 procent på Mp och Vänstern, vilket gör dem till minoriteter i Sveriges befolkning, och hur många av dem som är våldsbenägna, alltså vänsterextremister, är en ännu färre andel. Lika lite som högerextremister skulle få styra Sveriges kultur lika lite ska vänsterextremister göra det. Människor som förespråkar våld är inget att ha!

Så därför är det lätt för mig, som inte är folkpartist utan opolitisk, att hålla med Robert Hannah  i varje ord!
Ramona