Senaste teve-intervjun 2015

måndag 13 december 2021

Veckan som gått! Nummer 49 2021

Bilden är från Frölunda Torg Göteborg

Hej! Ja, så var det dags igen. Om du tycker att du känner igen bilden så stämmer det. Förra veckan var den startfotot. Och återigen har programmet på datorn som ska ta emot foton från iPhonen tagit semester. Så återigen kom fotona huller om buller. Kan inte begripa varför programmet fungerar ibland och ibland inte.
Hur kan ens Expressen TV live komma på idén att skydda dessa jävla pedofilmonster? Vidrigt! Dessa pedofilmonster ska aldrig mer få se dagens ljus. Det är det enda straff jag anser rimligt för pedofilmonstren har gett barnen livstid!Det här fotot har säkert minst sju-åtta år på nacken. Lokalen jag befinner mig i är bokhandeln som låg på Stenungstorg men som numera är stängd och flyttat in på torget med nya ägare och heter Akademibokhandeln. Då och då dyker det upp liknande minnen på Facebook och då brukar jag spara fotot. När det här fotot dök upp hade jag glömt det för längesen. Men som sagt det är kul när dessa signeringsminnen poppar upp. 

Årets första skinka avnjöt vi i veckan som gått. Till skinkan är det rödkål som jag piffar upp med ättika och socker. Ett knäckebröd med ost till är också gott plus en jul-öl och min favorit är Pripps. Den är sötast. Jag dricker inte öl i normala fall med jul-öl är godis.
Detta är Hasses bokhandel i Lysekil och jag säger bara det. Hasse är ett unikum. Han fyllde 80 år för inte så länge sen men vad är ålder i dagens läge? Jo, en siffra!

På söndag den 19 december ska jag signera i Hasses bokhandel från klockan 11.00. Det är den enda signeringen jag gör för jag orkar inte mer. Min kropp är liksom inte överens med mig om vad jag vill göra och vad den orkar med. Men nu är Hasses bokhandel med sin underbara personal min favorit
. Är du i närheten så kom in och säg hej vetja!

I veckan kom avslöjandet att den nyutnämnda civilministern Ida hittats på ett foto där hon likt nazisterna heilar. Själv påstår Ida att det är en ironi från hennes sida. Helt plötsligt gick vänstern ut på Twitter och ja, ska man tro på dessa vänstermuppar har varenda en av dem i sin ungdom varit på fester med vit makt musik och heilat.
Eftersom jag är ett "förintelsens barn" har jag vare sig heilat eller varit på fester där dylikt hänt. Jag kan min 2WW historia. Den har uppenbarligen inte vänstern och socialisterna brytt sig om att lägga på minnet. Aftonbladet kanske ska göra en vit-tidning? 

Ja, jag älskar vintern när den uppför sig som vintern ska göra. Alltså kallt och snö.

Vad vi har just nu är en blandning. Plusgrader med snö. Hoppas inte att det kommer regn som spolar bort snön helt och hållet, så att vi står där på julafton med en mörk bakgrund. Det vore trist!

Elpriset är en mardröm för väldigt många familjer i dagens Sverige. Politikerna har mage att påstå att det är "marknaden" som styr priset. Nej, det är inte marknaden utan politiska beslut som styr. Prova med att lägga på 1000% på tågbiljetter och kollektivtrafiken så ska du se hur få som kommer åka tåg eller kollektivt. Det är vad politikerna gjort med kärnkraft. Lagt på skatter, förbjudit forskning på förnybar kärnkraft osv och däremot subventionerat miljöförstörande vindkraftverk. Så styr politiker marknaden. Era förbannade lögnare!

Att ni socialdemokrater dessutom har riksdagspolitiker som står i plenisalen och raljerar över människor som bor på landet och är beroende av bil är så lågt att jag skulle vilja ge er en spark i ändan. Tror du mig inte? Lyssna själv och se hur hon beter sig i talarstolen.

Detta fotot är taget i Sandviken på Tjörn och året var 2010-2011. Den vintern minns jag väldigt väl och det var runt 20-25 minusgrader på dagen och nätterna. Varför minns jag? Jo, för att min älskade lilla mamma hämtades med ambulans på annandag jul och gick bort den 9/2 2011. Och den vintern var lång och kall i dubbel bemärkelse. Mamma avled av ändtarmscancer. Älskad och saknad.                                                                                                                                                                          


Båda dessa foton är tagna av Gofab som säljer dessa lägenheter på Kajen Skärhamn. Den utsikten som fotona visar är densamma som vi kommer få när vi flyttar in under tredje kvartalet 2022, och aldrig har vi längtat så mycket efter att få flytta. Det var alltid min dröm sen 1989 när jag första gången såg Malagakajen som den kallades på den tiden. Så snart blir drömmen verklighet!

 

Här står en minister som inte kan hålla ordning på sin egen ekonomi. Återigen stöttar vänstern den nya miljöministern Annika Strandhäll. Hennes make gick bort och då kan det bli jobbigt. Självklart blir det jobbigt när någon nära och kära går bort. Men det betyder inte att du kan lägga allt det vardagliga åt sidan. Men det gjorde Annika. På den här presskonferens hade socialdemokraterna beslutat att de inte hade något beslut men när datumet i januari infaller då ett beslut ska komma kanske de har ett beslut som de beslutat om.

Denna presskonferens var svaret på Liberalernas hot om misstroendevotum mot Annika Strandhäll, vilken L lade ner efter detta. Märkligt. Den presskonferensen gav inga svar om beslut.
Däremot har politiker haft tio år på sig att bereda frågan, men oj, så kom miljöpartiet in i regeringen och då gav socialdemokraterna dem fördelar för annars hade inte Löfven blivit statsminister gånger två och även centerpartiet och liberalerna var med om att ge Löfven makten. Är det något som är viktigt för socialdemokraterna så är det inte befolkningen utan deras maktposition. Det är vad som är viktigast.


Nu lite fler underbara vinterbilder. Tänk om jag kunde knäppa med fingrarna och vips blev allt vintervitt.


Nåja, jag får hålla tummarna att det blir en vit jul. 


Dessa två fotona med vår schäfer Lina på det understa är trixade, men visst är de läckra. Det var samma år som de vinterbilder jag lade in tidigare, år 2010-2011.

Den snöiga parkeringen och en del av julgranen på balkongen är foton som jag tog under veckan. Det var så vackert med vita träd och gator. Tyst blir det också eftersom snön dämpar ljud. Underbart!
Så därför ska du inte bli förvånad över att jag avslutar vecka 49 med en underbar vinterbild.

Jodå, jag vet att alla inte alls älskar snö, utan tvärtom avskyr den. Men jag älskar alla årstider! Det är vad som gör livet roligt att få följa årstiderna och se vad som sker.

Nu önskar jag alla en härlig start på vecka 50 som säkerligen också bjuder på roliga möten. Tyvärr har inte pandemin släppt sitt grepp om oss ännu så var rädda om varandra och dig själv så du slipper bli sjuk.


Ramona