Senaste teve-intervjun 2015

torsdag 15 oktober 2009

Hedersvåld, hedersmord och den mytomspunna oskulden.

Mängder av unga tjejer och även killar blir dagligen utsatta för hedersvåld.

Tjejerna söker ibland upp socialnämnden och ber om hjälp. Och har de tur sitter en vettig människa där och fattar vad det handlar om. Men alltför många begriper eller vill inte begripa.

I många fall handlar det om unga tjejer som ska bli bortgifta och vet med sig att de inte längre är oskulder.

Deras mammor påstår att deras blivande man vet första natten om flickan är oskuld eller inte! Hur i helvete skulle han veta det? Har han belägrat oskuld efter oskuld och i så fall vilka oskulder? ( Ja, han har säkert haft samlag, varför nu mannen skulle få ha det innan ett äktenskap och inte kvinnan , men att det bara skulle vara med oskulder är inte alls troligt)

Mammorna hävdar också att det kommer blod om flickan är oskuld. Okunskap, okunskap och återigen okunskap.

En del socialassistenter är så tossiga att de säger till flickorna att säga sanningen till familjen: Att du inte är oskuld kan väl ändå inte vara så farligt! SÄG INTE ETT ORD OM DETTA OM DU ÄR RÄDD!

Även bland socialassisterna hägrar okunskap, okunskap och okunskap. Bara för att tjejerna eller killarna är födda i Sverige, har inte föräldrarnas kultur och värderingar förändrats. Tvärtom i många fall har den förstärkts.

Så först och främst: Om du inte är oskuld och är på väg in i ett tvångsgifte, smuggla med dig en säkerhetsnål eller annat som du kan rispa dig i fingret med och droppa ut blod på lakanet. Låtsats att du är oskuld. Var rädd, knip ihop och spänn kroppen. Spela ditt livs scen!

Vill du inte spela ditt livs scen måste du kräva att du omedelbart flyttas till ett säkert boende. Därefter är det dags för socialnämnden att slå näven i bordet hos familjen och tvinga hela familjen inklusive släktingar till skolbänken. Där ska de tvingas att lära sig vilka lagar som gäller i Sverige.

Varför inte familjerna får reda på hur svenska lagar fungerar innan familjen får asyl eller uppehållstillstånd har för mig alltid varit en gåta!Hur många år det kommer att ta innan hedervåldet är borta? Ja, hur länge sedan är det kyrkan brände häxor? När fick svenska kvinnor rösträtt? Ja, den sista lagliga häxprocessen i Sverige ägde rum 1757 och rösträtten kom 1921, så vi är inte direkt blixtsnabba på positiva förändringar.

Men vi får inte ge upp! Alla människor borde ha ett fritt val av kärlek och bli respekterade.

Ramona