Senaste teve-intervjun 2015

fredag 24 juni 2016

På sikt hade EU:s navelskådare tagit bort rösträtten för medborgarna ... Britterna räddade demokratin!

Varför röstade så många äldre för ett utträde? Tja, en orsak är att det inte är förrän man blir äldre som man har erfarenhet av livet ... och man kanske också var en glad idealist som ung.

Jag minns förra årets mantra från Löfven när asylansökningarna hotade att knuffa Sverige över kanten. Minns du vad Löfven sa?
- EU måste hjälpa till! Hela EU måste hjälpa till!

Och så höll Löfven och sjuk-klövern på i det oändliga. Hjälpte hela EU till? Nej ...

Vem skrev på Schengen-avtalet? Du och jag? Fick vi ens frågan? Nej ...

Vem valde att öppna gränserna på vid gavel? Du och jag? Fick vi ens frågan? Nej ...

Euron. Hur var det med den? Vem ville ha den valutan? Du och jag? Fick vi ens frågan? Nej ...

EU-parlamentariker och politiker är i en klubb för inbördes beundran och ingenting hade förändrats för medborgarna om inte Brexit vunnit.


                                                      MILJÖN I EU:s egen korridor

Du vet tjatet om miljön? Hur viktig är den på riktigt för EU:s politiker? Om den hade varit det på riktigt, är det då inte väldigt märkligt att en gång i månaden kör en karavan av lastbilar med ton av dokument mellan Bryssel -Strasbourg och tillbaka till Bryssel? Varje månad! År ut och år in ... och med tanke på att länderna som anslutit sig till EU bara blivit fler och fler har också dokumenten och politikerna och tjänstemännen blivit fler. Inte ens EU:s egna miljöförstörare-resor har dessa betongklumpar lyckats ändra på ... och varför skulle de? De här resorna är ju extra pengar i deras plånböcker, och är det inte kul med miljöombyte ...?

                                   MILJARDERNA SOM GÖDER EU:s tjänstemän och politiker

Nu till tjänstemännen inom EU. De har flotta feta arvoden, gratis sjuk-och tandvård för sig och hela familjen, men, just det, det finns ett MEN ... de har enbart dessa förmåner om de skriver på ett litet käckt dokument som förbinder dem att vara "LOJALA" mot EU ... inte mot landet de kommer ifrån utan EU! Och därför har visselblåsare inom EU fått sparken. Och by the way ... det försvinner 100 miljarder kronor om året från EU:s konton ... alltså våra pengar också. Revisorerna brukar ta lunch när frågan kommer på tal ... Och lägg väl märke till att kommissionärerna med ansvaret strutsar upp sig och tycker att 4%, som försvinner ur budgeten, är jättebra ... Knack, knack ... någon hemma? Nej, tänkte väl det ...


                                                            Nationalismen

Som väntat är Sverige floskelverkstad i full speed denna midsommarafton i SVT och Löfvens uttalanden är lika underhållande att lyssna på som att stå i kö på IKEA. Och så detta evinnerliga tjat om nationalism ... Säg mig ... varför är det helt okej att hålla på Sverige i idrott men inte i det vardagliga livet? Till och med Zlatan säger sanningen: Jag är svensk , jag är stolt över det och kommer alltid att ha Sverige i mitt hjärta! Och det är inte bara när han skjuter i mål! Vifta gärna med svenska flaggan på EM, VM och OS, men ge fan i att vifta med den annars ...  Vilket fullkomligt hyckleri!

Brexit var den gigantiska sparken i arslet på EU:s politik och dess utövare ... och Storbritannien blir inte det första och sista landet att lämna denna sjuka navelskådande union. Länderna som vill ut står i kö ...

Det skylls också på att de som röstade Leave är främlingsfientliga och mot immigration. Bull shit! Ingen vettig människa har det minsta emot att människor från andra länder, som talar det landets språk de vill arbeta i eller åtminstone engelska, arbetar och är hederliga och tar seden till det land de kommit till. Ingen. De som motsätter sig detta är sjuka nationalister, och de finns, men de är väldigt få.

Här är ett av tusentals exempel på varför så många röstade Leave!


 


Och här är ett till:
Lustig är också att Skottland gärna vill vara ett självständigt land, alltså slippa att vara en del av Storbritannien, men samtidigt vill de stanna i EU. Vad beror detta på? Ja, å ena sidan vill man bestämma helt och hållet över skottarna, men å andra sidan vill man gärna ha en del av miljardbidragen som rullar ut från EU:s konto ... så återigen är pengarna både lösningen och problemet.

Nu ska vi som lever få se hur detta drama kommer att fortsätta ... för här är det enbart spåkulan som gäller ... alla vet lika lite och mycket om framtiden.

Ha nu en glad midsommar!

Ramona