Senaste teve-intervjun 2015

onsdag 2 december 2009

Min rätt är att tycka och jag tycker inte alltid det som kallas "politiskt korrekt"

Jag är född och uppvuxen i västvärlden därmed har jag turen att ha blivit född i en demokrati och i Sverige fick även kvinnor rösträtt 1921.

Vi har det som kallas religionsfrihet och det är bra. De senaste tio åren har det invandrat en helt ny kultur till västvärlden och det är starkt troende muslimer.


I Sverige finns det för närvarande c:a 400 000 muslimer. Hur många av dessa som är sekulariserat troende eller starkt troende vet jag inte. På söndag i TV4 Kalla Fakta kommer en kvinna som är klädd som de på bilden, det vill säga en springa för ögonen, att berätta varför hon anser att hon har rätt att få utbilda sig till barnsköterska trots att hon inte vill visa mer av sin kropp än springan för ögonen. Hon anser att hon har rätt att få bära sin dräkt.

Jag håller fullständigt med henne. Hon har rätt att inte behöva visa sitt ansikte offentligt. Hon har rätt att utöva sin religion i Sverige. Men vad hon kanske glömmer bort är att jag som är född här också har rätt att inte gilla det hon gör. Jag har rätt att tycka att hennes klädsel ser groteskt ut. Mina rättigheter är lika starka som hennes. För mig är den klädseln ett jättekliv tillbaka in i stenåldern.

Om jag skulle stiga in i en affär och ett butiksbiträde skulle komma fram till mig i denna dräkt skulle jag vända på klacken omedelbart. För mig är det lika viktigt att se en persons ansikte som rätten till yttrandefrihet.

Personligen åker jag inte till länder med diktatur. Det är min personliga bojkott oavsett hur vacker deras natur eller resmål lockar sätter jag inte min fot i ett land som inte har demokrati.
Apropå Schweiz och deras omröstning.

Nu var det inte om de inte skulle ha minareter, utan fler än de som redan finns.

Och är det inte typiskt Sveriges journalister/politiker att håna, ironisera och fnysa åt när andra demokratiska länder röstar "FEL"! Hahahaha.

Bilderna visar kyrkor och minareter, lika vackra som byggnader men det säger jag om någon skulle få för sig att vilja bygga en kyrka eller minaret i närheten av där jag bor skulle jag gå i taket. Jag vill vare sig vakna till något jävla ding-dongade eller hojtande, därför bor jag på landet där det enda som hörs om natten är ugglans hoande.

Men alla människor har olika tolerans, en del störs inte ett dugg av vare sig kyrkklockor eller böneutrop medan andra har mindre tolerans eller ingen alls. Själv har jag ingen alls vad det gäller ljud som inte hör hemma ute i naturen.

Hur många offentliga personer skulle våga uttrycka det jag just skrivit? Nej just det! Men varför? För mig har inte yttrandefriheten någon gräns, den gäller alla även om yttrandet inte passar mig!

Nu finns mina böcker till julklappspris. Det gillar jag!


Näthandlares jul-erbjudande av mina samtliga böcker:

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON


Har du redan gett ut en bok/böcker? Eller har du författardrömmar?

Hälsa på hos www.wikibook.se och se vad vi kan erbjuda! Nu dröjer det inte länge innan wikibook.se kommer att lanseras öppet och champagne korkarna flyger i taket!

Ha en bra lille-lördag!
Ramona