Senaste teve-intervjun 2015

tisdag 4 oktober 2011

Jamen det är ju ett andrahandsbarn. Det är ju det!

Orden i rubriken var skådespelerskan Katarina Ewerlöfs replik i den underbara filmen "Tomten är far till alla barnen". ( Se den om du inte har gjort det!)

Orsaken till repliken i filmen var att grannarna hade ett adoptivbarn och varför jag tar upp detta ämne är SVT:s nya serie "Barn till varje pris".

Det är få kvinnor och män på den här jorden som hellre vill adoptera än att få egna biologiska barn, det bara är så. Allt handlar om ett naturligt mänskligt tänkande.

Människan vill se sig själv i sitt barn. Känna igen sig i sina föräldrar, mor-och farförädrar och föra arvet vidare. Inte märkvärdigare än så. Jag vet inte hur många, som jag lärde känna under de 17 år jag kämpade för att bli gravid, som i samma andetag de fick sitt adoptivbarn också blev gravida på vanligt vis. Jag är naturligtvis också övertygad om att adopterade barn är älskade och efterlängtade av sina adoptivföräldrar.
Vad som gör att par som inte lider av någon sjukdom inte blir gravida förrän de adopterar har jag ingen aning om. Inte läkarvetenskapen heller. Men om det fanns ett "glöm-bort-bli-med-barn-piller" vore det till stor hjälp.

För besattheten i att bli gravid är en sjukdom i sig, men för den finns inget botemedel, den finns och frodas när naturlagarna är i sitt esse.

I vilket fall är "Barn till varje pris" ett mycket intressant program oavsett om man har barn eller önskar sig barn eller haft lyckan att bli med barn på vanligt sätt eller via IVF.

En serie som både är bildande och underhållande.

Ramona
Här kan du provläsa "Ändhållplats Sverige" som har släppts i inbunden form, Mp3 direktnedladdning och som e-bok.

"När mardrömmen blev sann" av Glenn Forrestgate på Adlibris

"Grattis, du ska bli pappa" Adlibris Bokus CDON (planering pågår inför andra upplagan, första börjar ta slut! Kallas succé!)

Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet och också Mord under Tjörn Runt, finns nu som ljudböcker och i samtliga är jag uppläsare. (Gillar du inte göteborsk dialekt ska du inte lyssna!)

Alla böckerna finns också som e-böcker för dig med läsplatta eller Ipod, dator m.m.
Naturligtvis kan du också låna dem via biblioteket!

Adlibris
Bokus
Bokia
Muntligt
Load2hear.
Mobook
Storytel&