Senaste teve-intervjun 2015

söndag 20 december 2009

Hoppas att Maria Wetterstrand blir miljöminister i valet 2010


Varför hoppas jag på detta? Jo, för att i det läget som miljöpartiet befinner sig i just nu kan de ta stora ord i munnen men vem kan inte vara teoretiker?

Jag har några frågor till Maria Wetterstrand i synnerhet, men även till alla andra som på fullt allvar tror att världens (senast 193)ledare kommer till en överenskommelse vad det gäller att rädda miljön.

I Afrikas finns 53 stater varav en del av dessa styrs av diktatorer, har inbördeskrig och där Botswana med en visserligen liten befolkning, 1. 776 283, har världens högsta andel av HIV smittade, nästan 40 procent av den vuxna befolkningen.

Centralafrika, Nordafrika, södra Afrika, Västafrika, och Östafrikas befolkning är tillsammans cirka 842 326 984 personer och fler blir det, precis som i resten av världens stater. För tillfället är vi nästan 7 miljarder människor på jorden, vilket gör Sverige till ett litet pyttelitet land.


Nu Maria undrar jag vad du ska säga till Kinas ledare om de skulle vilja att deras befolkning varje morgon till frukost skulle få ett glas mjölk och ett kokt ägg? Eller vad ska du säga till Irans ledare som helt klart verkar vilja ha kärnvapen, eller åtminstone kärnkraftverk? Eller vad blir ditt svar till Kinas ledare när han säger att de ska starta minst 36 kärnkraftverk de närmaste tio åren?

Eller vad ska du säga till Algeriets ledare, som byts ganska ofta på grund av ett pågående inbördeskrig som kostar cirka 4 miljarder dollar per år. Pengar som de antagligen tjänar på oljan. Hur ska du Maria tillsammans med EU ( som du inte ens ville bli medlem i till att börja med) få krigsherrarna i vissa delar av världen att hellre satsa sina pengar på klimat, utbildning till befolkningen och sjukvård, när dessa ledare med all önskvärd tydlighet hellre köper tanks, gevär och krigsutrustning?

Tycker du att det är rimligt att västvärldens befolkning ska skicka sina skattepengar till Nordkorea för att nämna ett av de värsta exemplen på utövande av makt? Ledaren av Nordkorea låter flyga in hummer med sitt plan när helst han blir sugen. Vad skulle du säga till honom i FN:s talarstol? Ajabaja!
Det är som sagt var enkelt att vara teoretiker Maria, som till exempel Marx och Gunnar Adler-Karlsson för att nämna två exempel, men det existerar en helt annan verklighet i praktiken för oss vanliga dödliga på vårt sköra lilla klot.

En bra start för dig Maria Wetterstrand när du står där som miljöminister 2010 vore kanske att vara ödmjuk istället för det som du alltför ofta visar upp i TV, arrogans och jag vet bäst!Från Elib kan du klicka till dig ditt bibliotek var du än befinner dig och låna alla mina böcker som elektroniska (e-böcker). Ladda ner dem till din dator, mobil eller om du har en läsplatta, alldeles gratis!

Sista dagarna för beställning om böckerna ska hinna fram innan jul! Nedan kan du klicka dig fram till näthandlares jul-erbjudande av mina samtliga böcker:

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON
Ha en slapp och glad söndag! Fjärde advent! Julafton?
Ramona