Senaste teve-intervjun 2015

tisdag 24 mars 2009

Releaseparty för LYCKOHJULET på Sjömagasinet eller Elite hotell?


Nu är Lyckohjulet ute, det är min femte bok och min fjärde deckare, som utspelar sig i Göteborg och västkustmiljö.


Ja, så var det dags för ett releaseparty. Hur ska man gå till väga? Vilken flott och dyr restaurang kan passa måntro? Hm, det hade varit läckert att bjuda in vänner, recensenter, bokhandlare till Sjömagasinet och få en helt fantastisk tre-rätters middag tillagad av Leif Manneströms kockar.


Eller kanske det flottaste hotellet i Göteborg, Elite Plaza, som alltid belägras av Piratförlagets ägare under Bok & Biblioteksmässan. En lyx som känns redan när man står utanför entrén och tittar in genom glasdörrarna.


Visst, det hade varit jätteroligt, underbart och alldeles vansinnigt intressant, men så tittar jag i plånboken och den säger något helt annat. Den säger: Ramona åk till närmaste korvkiosk och ta en Göran Persson, alltså en halv special och en Pucko.


Nåväl, det där releasepartyt får bli av en annan gång. Min man och jag får helt enkelt fira hemma, vi och hunden Lina, hon får ett ben, och vi får ta en pizza, tända ljus, skåla med ett gott glas rött... men det är definitivt inte det sämsta...
Ha de gott!
P.s Glöm inte att skriva på namninsamlingen för att Eisabeth Hermon också ska få en (upp)rättelse i Expressen. Länken finns på höger sida.D.sJag är i gott sällskap!

Jag är i gott sällskap, säger Wanja Lundby-Wedin och menar därmed att det är fler än hon som inte kan läsa och förstå vad som skrivs i dokument från AMF:s styrelse. Oj, vad imponerande att skylla på alla runtomkring.

Under många år har vi, fotfolket, blivit matade med att höga befattningar, att sitta i styrelser, att vara fackpamp, att vara berömd journalist/författare, att vara chefredaktör betyder att man har hög kompetens och därmed får man hög lön, fallskärmar och bonus. Det betyder att man har ett ansvar och att man tar ansvar.

Jaså, men varför ser det inte ut så då! Det ser helt annorlunda ut i verkligheten, det har vi förstått. Alla skyller på varann och INGEN vågar ta ansvar.

Vad ska Wanja Lundby-Wedin skriva på sitt 1:a maj plakat? "Jag avgår med omedelbar verkan" hade nog uppskattats av de flesta.

Varför är jag så arg att jag gnisslar tänder?P.s Glöm inte att skriva på för Elisabeth Hermons upprättelse i Expressen. Länken finns på höger sida.D.s