Senaste teve-intervjun 2015

onsdag 19 januari 2011

Vargar. Bergsgorilla. Leoparder. Geoparder eller andra utrotningshotade djur vad är skillnaden?

I Sverige görs insamlingar för att tigern inte ska utrotas. Bergsgorillorna ömmar vi också för med flera andra exotiska djur som finns på reservat runt om i världen.

En gång levde dessa djur vilt och var fria. Men vi människor blev fler och fler och lade samtidigt beslag på djurens land. Girigt tog vi också vissa av djurens liv enbart för att vissa män upplevde att de fick bättre potens av noshörningen horn. Även valar fick betala med sina liv för oss kvinnor, som ville ha fint smink och parfym.

Nu är det vargarna som ska betala priset för att vi människor kommer närmare och närmare deras territorium. En gång lyckades vi människor att utrota vargen från Sverige, och som en gåva från himmelen har vi fått en ny vargstam, som genast en del skanderar att de vill utrota igen!

Vargen, om den får tillåtelse, lever på älg, hjort och andra djur i skogen, men då får kanske inte jägarna använda sina bössor lika ofta. Är det där skon klämmer?

Nej, jag vägrar att se att vi i Sverige enbart ska ha vargar i djurparken, bara för att människan inte inser att vargen har lika stor rätt att existera som människan! Det är inte vargen som förgör jorden, det är människan!

RamonaDyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet  och också Mord under Tjörn Runt, finns nu som ljudböcker och i samtliga är jag uppläsare.

Alla böckerna finns också som e-böcker för dig med läsplatta eller Ipod, dator m.m.

Naturligtvis kan du också låna dem via biblioteket!

Adlibris
Bokus
Bokia
Muntligt 
Load2hear.
Mobook