Senaste teve-intervjun 2015

tisdag 2 mars 2010

Är allt svart eller vitt? Ja, om det gäller schack!


Livet är fyllt av nyanser och vi följer dem likt SMHI:s väderprognoser.

En gång för inte alls så länge sedan hade jag väldigt svårt att se saker i annat än just svart eller vitt. Nu har jag lärt mig att nyansera.

I schackens värld gäller det att tänka ut motspelarens nästa drag och inte bara se ett möjligt drag utan många.

Livet är också fyllt av missförstånd mellan människor, men en sak vet jag bestämt och det är att utan diskussioner kommer vi aldrig framåt. Däremot kanske vi inte ändrar vår ståndpunkt och den har vi rätt att ha, samtidigt som vi måste respektera att andra biter sig fast i sina ståndpunkter med hörntänderna.

Schack är funderarens och tystnadens spel, inga tjoande eller hurrarop, utan enbart stilla eftertänksamhet. Så kanske vi också borde hantera vår egen situation i vissa lägen. Men det är svårt, jag vet! Jag blir också förbannad, skriker, svär som en borstbindare, men sedan lugnar jag ner mig.

Jag hoppas, konstigt nog, alltid på en bättre dag, vecka, månad eller år, och oftast blir jag besviken, men ibland är det små små saker som gör mig glad, och det försöker jag leva på länge.

Som i filmen från 1944, "Räkna de lyckliga stunderna blott, musik Jules Sylvain, text Karl Gerhard och sång Britt Leonard.

Filmen är baserad på Guy de Maupassants novell Une veuve.

En film jag minns enbart för den sångens skull. Då begrep jag inte innebörden av orden, men det gör jag nu.

Ramona


Har du en läsplatta? Då kan du låna eller köpa mina e-böcker, som har börjat bli riktigt poppis. Jätttekul! här på Elib.se

Nedan kan du klicka dig fram till näthandlares REA REA erbjudande av mina samtliga böcker:

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON