Senaste teve-intervjun 2015

måndag 31 oktober 2011

57 000 i månaden skulle sitta finfint!

Få se nu... vad behöver du för kvalifikationer...hm... inga alls faktiskt. Alltså inga högskolestudier... definitivt ingen arbetslivserfarenhet...  Låter det för bra för att vara sant?

Ja, det gör det. Men i det här fallet är det faktiskt sant. Allt du behöver är en egenskap som de flesta har, men inte alla kan utöva den i det offentliga rummet. Vad är det du ska klara av? Ljuga... ja,visst, det är den egenskap som värderas högst. Du ska ljuga så att alla i din omgivning tror på det du säger.

När du söker och får jobbet och skulle råka bo flera mil från orten där arbetet befinner sig behöver du inte flytta! Inte säga upp lägenhet, sälja bostadsrätten eller villan. Nej, det fiffiga med det här jobbet är att du får en bostad i närheten. Bäst av allt, du behöver inte ens betala för bostaden, inte heller skatta för den. Den räknas inte som förmån, utan som nödvändig för att du ska klara av jobbet! Om du lyckas ha kvar jobbet i tolv år kan du luta dig tillbaka med full pension. Är det inte toppen? Sök vetja!

Vad i hela världen är detta för ett kalasjobb? Brandman? Polis? Renhållningsarbetare? Undersköterska? Sjuksköterska? Förskollärare? Sjukvårdsbiträde? Vaktmästare? Nej, nej, nej, nej, nej, nej, nej och åter nej! Detta är inte ett arbete där du blir svettig eller behöver ta ansvar. Du ska bli riksdagsledamot! Nöta baken, lufsa mellan utskott och trycka på den knapp som partiledningen stakat ut för dig.

57 000 kronor i månaden i arvode, som betalas av alla de som sliter i sitt anletes svett och egentligen borde få gå i pension vid 60 års ålder om de vill... och så säger ordspråket att tala är silver men tiga är guld. Ett tillägg bör vara: Diamanter är lögn...

Varför känns det som om politiker skapar människor med tidsinställda bomber i kroppen?


Ramona


"När mardrömmen blev sann" av Glenn Forrestgate på Adlibris

"Grattis, du ska bli pappa" Adlibris Bokus CDON (planering pågår inför andra upplagan, första börjar ta slut! Kallas succé!)

Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet och också Mord under Tjörn Runt, finns nu som ljudböcker och i samtliga är jag uppläsare. (Gillar du inte göteborsk dialekt ska du inte lyssna!)

Alla böckerna finns också som e-böcker för dig med läsplatta eller Ipod, dator m.m.
Naturligtvis kan du också låna dem via biblioteket!

Adlibris
Bokus
Bokia
Muntligt
Load2hear.
Mobook
Storytel&