Senaste teve-intervjun 2015

torsdag 28 februari 2013

Alltså... Jan Guillou... är karln som nästan alltid är i vägen... :)

Tusen tack till alla er läsare... men Jan Guillou är i vägen... :)


Ramona

Sjukvården-bäst eller pest var Karlavagnens tema igår

I dag den 28 februari är det två år sedan vi följde mamma till sista vilan i Marcus kapell.

Och gårdagens program i Karlavagnen handlade om Sjukvården- bäst eller pest? Programledare Johanna Linder.I slutet av programmet var det en man som ringde och berättade om hur hans mamma drabbats av cancer och hur han fick kämpa, ta ledigt från jobbet, allt för att inte sjukvården gör vad den ska, nämligen hjälpa!

Inte så att sjukvårdspersonalen gör vad de kan, nej inte alls, de sliter arslet av sig. I stället är det landstingspolitikerna, som sitter och nöter ut stolarna som är bovarna i dramat. De sitter med budgettabeller och räknar kronor och ören.

Hur kan det komma sig att vi har råd att köpa nya jävla JAS-plan för miljarder, men inte har råd att ge våra gamla och unga den sjukvård de förtjänar? Nån som kan svara på det?

När jag skrev "Hämnaren från Tjörn" är en av gestalterna i boken Olivia Sandell, ensamstående mamma med två barn, och allt det som Olivia tvingades uthärda inom sjukvården, när hon fick beskedet att hon fått cancer, var exakt samma som min mor.

Varför tror du att jag mördade överdirektören från Försäkringskassan i boken?

Ja, jag behöver skriva av mig och det är vad jag gör i mina deckare. Och hur märkligt det än kan låta är just skrivandet som får mig att lugna mina upprörda känslor.

Lyssna på Karlavagnen och förfasas över hur svensk sjukvård INTE fungerar, men tänk på att det inte är personalens fel, utan landstingspolitikerna, regering och riksdagspolitiker som är de skyldiga. Och det värsta är att INGEN behöver ta ansvar! INGEN!

Vila i frid lilla mamma ♥♥♥


Ramona