Senaste teve-intervjun 2015

torsdag 29 april 2010

Dagen efter Uppdrag granskning. Fifflaren har fått andra arbetsuppgifter! Vadå?

Familjebostäder finns även i Stockholm och som de så hurtigt berättar om på sin hemsida är detta något så fantastiskt som två helt oberoende av varandra allmännyttiga bostadsbolag.

Nyttiga, det vete fan! Oberoende av varandra må vara sant, men frågan är om inte de och alla andra kommunala bolag arbetar på samma sätt.

Det var inte bara vi som satt bänkade framför Uppdrag granskning igår, utan också polis och åklagare. Nu har statsåklagaren bestämt sig för att gå vidare med en förundersökning. Milde himmel, låt det inte stanna där! Det finns liknande fiffel inom alla kommuner i hela vårt avlånga mini-italy. Det är jag övertygad om. Varför? Jo, för att de gör det för att de kan och när människor med fiffeltankar kan fiffla så gör de det. Särskilt när de inte behöver stå för notan själva. Skattepengar är det säkraste sättet att få in pengar till ett företag. När ett företag får uppdrag från kommunen, så vet de med hundraprocents säkerhet att fakturan blir betald. Det är guld värt!

Kommuner behöver olika företag, möbler, rörmokare, el och även byggreparationer. För alla företag som handlar med något som kommunen kan tänkas behöva är det livsviktigt att få behålla kommunen som kund. Alltså vad gör man? Jo man mutar tjänstemän, som oftast sitter kvar när politiker byter plats. Men bevisa det är en helt annan historia. Då behövs rakryggade yrkesmänniskor som anlitats genom företag, som vågar ställa upp. Men då kan man också riskera att bli svartlistad, utan synlig lista, och stå utan uppdrag med en familj att försörja.

En av personerna (anställd av Familjebostäder) från Uppdrag gransknings program i går stod med torskögon och glodde på klocktornet, som enligt hans uppgift hade kostat 225 000 och hade en reparationstid av en och en halv månad. Arbetaren som jobbat med klocktornet berättade att det tagit tre dagar!!!!!!!!!!! JÄVLA SKILLNAD!

Han med torskögonen har från och med idag andra arbetsuppgifter på Familjebostäder. Jaså, och varför det? Han har väl knappast varit ensam om att bluffa? Är ni på Familjebostäder rädda att han ska dra med sig fler i skiten? Hua!

De drabbade hyresgästerna i bostadsområdet där det enligt fakturan skulle ha reparerats tak och klocktorn för 6 miljoner kronor är med all rätta idag besvikna. Enligt SVT Rapport är de arga och när de intervjuade några från fastigheten håller jag inte med alls. De vågade inte visa sin ilska. Hade de vågat vara förbannade skulle de med all sannolikhet spottat och fräst högljutt.

Så var är hyresgästerna beskyddare? Den käcka Hyrestgästföreningen! Vart tog de vägen? Är alla på livslång semester? Eller är de också insyltade? Som hyresgäst verkar det som man är totalt rättslös. Ingen rusar fram och vill stämma Familjebostäder på miljonbelopp som de helt klart snuvat sina hyresgäster på. För helvete kom igen nu. Kasta ut nuvarande personal på Familjebostäder i Göteborg och sätt dit nya som inte är kompis med kompis och kompis med kompis!

Ramona Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr...

Här kan du köpa Glenn Forrestgates bok När mardrömmen blev sann. Eller också gå in på bokhandel nära dig. Här kan du köpa/låna boken som e-bok.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON


Vill du lägga in en bevakning på min senaste deckare Mord under Tjörn Runt kan du göra det på

Blåblodigt adligt är inte märkvärdigt!


Apropå kungahuset och det adliga. Det är egentligen inte märkvärdigare än att vara hygientekniker.

Jag är för kungahuset, men jag ser inte familjen Bernadotte eller annan kunglig familj som annorlunda. De är en gång för länge sedan utvalda av andra. Precis som att nästan vem som helst blir vald till kommunalråd eller Lucia. Vissa riksdagsledamöter sitter till och med kvar så länge att de ramlar av pinnen.

Jean Baptiste Bernadotte var en fattig soldat och någon i sin tur hade valt ut honom och denne någon hade valts av någon annan osv...

Så det är inget märkvärdigt med vare sig kungafamiljen, familjen Wallenberg eller andra med pengar och makt. Det enda som är annorlunda idag är att det antagligen inte kommer att utvecklas liknande dynastier, eftersom de familjer som delar på Sveriges ägodelar och har makten är inte ett smack intresserade att dela med sig...

Jag brukar tänka som så här: Föreställ dig vem som helst med makt. Tänk dig sedan den personen med akut diarre. Hur tror du han/hon ser ut sittande på toaletten? Just det, precis som vi andra! Möjligen sitter kanske toapapperet uppfört på en förgylld tingest, men papperet som ska torka rumpan är nog inte av guld.

P.s Apropå makt, Lars Ohly har opererat sitt knä. Var då? På Sophiahemmet! Betalade Ohly det själv? Läs mer på Dackefejdens blogg. D.s

Ramona

Här kan du köpa Glenn Forrestgates bok När mardrömmen blev sann. Eller också gå in på bokhandel nära dig. Här kan du köpa/låna boken som e-bok.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON


Vill du lägga in en bevakning på min senaste deckare Mord under Tjörn Runt kan du göra det på