Senaste teve-intervjun 2015

söndag 12 juni 2011

Åsa Linderborg ondgör sig över RUT avdraget i allmänhet och Koljonen i synnerhet!

Johanna Koljonen vann "På spåret" tillsammans med Marcus Birro, om du inte visste vem Johanna är. Och idag läste jag en artikel av Åsa Linderborg på Kultursidorna i Aftonbladet.

Koljonen använder sig av städhjälp och då undrar Åsa bland mycket annat vem som städar hos städerskan. Av vilken anledning då undrar jag. Inte fan undrar Åsa vem som bakar brödet hos bagaren eller vem som snickrar hemma hos snickaren. Nej, men det tycks vara väldigt viktigt att veta vem som städar hos städerskan.

Bästa "Kamrat" Åsa Linderborg, att vara städerska på ett kontor eller i ett privat hem är ett yrke, och inte vilket yrke som helst. Om inte det fanns städpersonal på till exempel Aftonbladet skulle ni journalister snart vada i skit.

Du tycks tro att det enda som ska rengöras i ett hem är "toalettholken" och det ger dig uppenbarligen äckelkänslor.

I Sverige subventioneras dagisplatser, jag har inga barn, ska jag protestera då? Självklart inte! Vi subventionerar byggnadsarbetare med ROT-avdrag, helt okej för mig. Vi subventionerar hemtjänst och hemsjukvård, också helt okej för mig och dessutom är det helt okej för mig att vi subventionerar RUT-avdrag. Men just detta med städning tycks vara en nagel i ögat för en del.

Städerskor som kan sitt yrke är guld värda, precis som en duktig snickare. Med din artikel ser du inte bara ner på Koljonen utan också på ett yrke som är bland det viktigaste vi har på alla arbetplatser och i hemmet, och det är städerskor.

Du läser hellre en bok än att städa, javisst fortsätt med det, men gnäll inte över att Koljonen likt många andra ger vita arbeten till en grupp som kanske ibland har svårt att komma ut på arbetsmarknaden. Och det är inte bara rika sura kvinnor som du som kan anlita städhjälp, det kan många med medelinkomster också.

Det är inte en "last" att städa åt andra Åsa, det är ett yrke som alla andra yrken, som att vara journalist eller sjukvårdsbiträde. Men som sjukvårdsbiträde får du torka kiss och bajs på levande rumpor inte bara torka holken och de lönerna är inte i närheten av journalistens eller snickarens. Sluta gnäll över Koljonen, hon ser åtminstone till att en del av hennes lön genererar arbete för andra.

Ramona"När mardrömmen blev sann" av Glenn Forrestgate till specialpris på Adlibris


"Grattis, du ska bli pappa"  Adlibris    Bokus  CDON

Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet  och också Mord under Tjörn Runt, finns nu som ljudböcker och i samtliga är jag uppläsare.

Alla böckerna finns också som e-böcker för dig med läsplatta eller Ipod, dator m.m.

Naturligtvis kan du också låna dem via biblioteket!

Adlibris
Bokus
Bokia
Muntligt 
Load2hear.
Mobook
Storytel