Senaste teve-intervjun 2015

fredag 4 april 2014

Fotboll i Sverige när den var som bäst! Idag är "hatet" mästaren. Artighet och empati är som bortblåst!Titta på den här 8 minuter långa filmen från VM 1958. Sverige mot Brasilien. Se på människorna som är på läktarna. Om jag jämför med vad jag ser idag är skillnaden som ljus och mörker.

Då 1958 män klädda i snygga hela kläder, kvinnor i klänning och kappa. Det applåderas när motståndarlaget gör mål. Tänk tanken att AIK:s supportrar skulle klappa händer och hurra när motståndarna gör mål. Eller vilket annat lags supportrar som helst för den delen.

Vart har gentlemannamässigt uppförande tagit vägen? Varför är det "hata" som ska skrikas från läktarna? Varför? Det är så hjärncellsbefriande som något kan bli. Om detta fortsätter kommer fotbollen att dö ut. För de gapande kostsamma dårarna skrämmer slag på alla sponsorer och utan sponsorer blir det ingen fotboll. Att de gapande och hatande supportrarna inte är de som spenderar mest utan kostar mest gör inte saken bättre.

Nej, jag har varit på fotboll några enstaka gånger. Hejar inte på något lag, och klappar händer för alla som visar sig duktiga på plan. Att hålla på ett lag ska ju inte betyda att man slår ihjäl andra som håller på det motsatta laget. Inte heller ska restauranger behöva stänga igen, rulla ner stålgardiner varje gång det är en så kallad högriskmatch. Bara ordet "högriskmatch" är skakande och oroväckande.

Nej, jag ser hellre att fotbollen försvinner och att de utgifter som idag läggs på fotbollsmatcher och räknas i miljoner kronor läggs på skolor, föräldrastöttning, äldreomsorgen och sjukvård. Sedan kan fotbollen uppstå igen när unga och äldre lärt sig hantera sitt hatande!

Ramona