Senaste teve-intervjun 2015

söndag 26 juni 2011

Klart det ska svida i kassan! Chefredaktörer måste lära sig tänka efter före!

Idag kan chefredaktörer (ansvarig utgivare) trycka på knappen, utan att det kostar något om det blir fel. Är det rätt?

Jag försöker tänka mig in i att jag är i samma situation som 35-åringen, som pekades ut som Anna Lindhs mördare. Och jag snackar inte om att bara peka ut. Kvällstidningarna lade honom på stupstocken och slet av honom kläderna.

35-åringen sattes i häkte ( tack och gode gud för övervakningskameror, utan dem hade han kanske suttit ännu!) och medan han satt där tapetserades Sverige med löpsedlar om allt vad han sysslat med från att han slutade amma!

35-åringen stämde tidningarna efter att den rätte mördaren kom tillrätta, och det har slutat med att 35-åringen tvingas betala Expressens advokatkostnader, eftersom chefredaktörerna frikändes för förtal.

Skulle du vilja vara i samma kläder som 35-åringen? Nej, jag tror inte det. Men med de lagar vi har idag kan detta hända vem som helst när som helst. Är det rätt? Nej, jag tycker inte det! Harry Schein var väl en av få som fick en ursäkt på löpsedeln av Expressen,tror jag det var.

Poliser läcker och jag tror knappast att de gör det för välgörande ändamål och tidningar har nog konton som kallas: Oförutsedda utgifter!

Om chefredaktörer fattar fel beslut ska det svida i tidningsägarens plånbok. Det tycker jag vore det naturligaste. Allt handlar ju om pengar, och jag menar verkligen allt! Ingen kan vara utan dessa moneter, vare sig man gillar det eller inte.

Det finns ett oerhört lidande för människor i vår värld, varför ska då chefredaktörer, som redan vet att det inte kostar något att göra grava misstag, inte behöva tänka efter väldigt noga innan de trycker på knappen?

Inte behöver vi väl fler lidande och tillintetgjorda människor?

Ramona


"När mardrömmen blev sann" av Glenn Forrestgate till specialpris på Adlibris


"Grattis, du ska bli pappa"  Adlibris    Bokus  CDON

Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet  och också Mord under Tjörn Runt, finns nu som ljudböcker och i samtliga är jag uppläsare.

Alla böckerna finns också som e-böcker för dig med läsplatta eller Ipod, dator m.m.

Naturligtvis kan du också låna dem via biblioteket!

Adlibris
Bokus
Bokia
Muntligt 
Load2hear.
Mobook
Storytel