Senaste teve-intervjun 2015

lördag 13 februari 2010

Medias roll i migrationspolitiken? Ja, inte är den sann,relevant och kontrollerad!


Under Gömda-skandalen sa Jan Guillou att när det gäller "gammelmedia" som han naturligtvis inte kallade sitt skrå, utan "papperstidning"var det viktigt för Sverre att betona skillnaden mellan oss som skriver på nätet och de "journalister" som skriver i t.ex. Aftonbladet, som självaste Sverre gör!

Sverres ord: Det som skrivs i "papperstidningarna" är sant, kontrollerat och relevant!

Ojdå! Sen när kontrollerar Aftonbladet sina nyhetsinslag? Återigen skriver en "migga" på Merit Wagers blogg om medias urusla hantering av flyktingpolitiken. Här är det en flykting från Afghanistan, som naturligtvis inte vill tillbaka till det jävla skithålet, vem skulle vilja bo där? För att få stanna gifter han sig med en svensk kvinna, som han gärna vill slå ihjäl, men inte fan skriver tidningen om det! Nä, här ska det fram en snyfthistoria som gör att kraken får PUT= Permanent Uppehålls Tillstånd.

Läs och begrunda den tjusiga journalistiken i Sverige:

Ahmed fick inte asyl, han begick flera brott men kunde inte utvisas p.g.a. att han vägrade ta fram sina id-handlingar. Han flyttades till en förläggning i norra Sverige. Vad han gjorde där finns ett radioprogram om (ett program som också skulle ha visats i TV) om hur fruktansvärt det är att man kan utvisa en person till Afghanistan. Det här snyftreportaget blev inte av i och med att en av hans kvinnor gick till media och berättade om dödshot etc. Hon är livrädd för den här mannen. Bevisligen har hon starka skäl att vara rädd.
Sin senaste hustrus döttrar har han lovat slita i stycken. En annan av hans tidigare hustrur, en 17-åring, lämnade honom p.g.a. hans misshandel av henne. Hennes far och mor bombade Migrationsverket med telefonsamtal som gick ut på att den här mannen måste utvisas, han är farlig. Polisen i X ringde till verket för att han jagade småtjejer som han ville våldta för att de skulle föda barn och han därigenom skulle få stanna i Sverige.
Sådant påverkade inte vår (Migrationsverkets) bedömning. Våldsmannen Ahmed fick återvändandebidrag från svenska skattebetalare efter avtjänat fängelsestraff. Han utvisades till Afghanistan. Men han är inte nöjd. Han skickar sms till sin senaste kvinna och hennes två döttrar om att han ska komma tillbaka, våldta dem och slita dem i stycken.


Läs fortsättningen på Merit Wagners blogg!

Om tio år kommer nätet att vara det enda stället där du som läsare kommer att hitta sanningen, och den kommer inte att flöda från journalisterna, om de inte börjar ställa krav på hur ett journalistiskt arbete ska skötas!

RamonaE-böcker börjar bli poppis, kul, här på Elib.se kan du låna eller köpa mina e-böcker.

Nedan kan du klicka dig fram till näthandlares erbjudande av mina samtliga böcker:

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

Kärleken den evigt omspunna kärleken. Finns den?


Kärleken är den evig? Ja, men inte alltid mellan två människor. Där kan den växla likt årstiderna. Men kan man kalla det kärlek om den bara varar i sex månader eller ett år?

Man kan kalla det vad man vill! Och aldrig glömmer man det första mötet med kärleken. Det etsar sig fast som ett betongfundament.

Ögon som möts, den innerliga värmen som sprider sig i kroppen. Benen som man ska stå på, uppför sig som voro de gjorda av gele.


När den stora yran lagt sig till ro, finner man tryggheten. Den är lika viktig som veden till spisen. Den sprider värmen och kärleken genom kroppen och är livets ljuvlighet.
Är det därför vi behöver en speciell dag för att påminnas om innerligheten, värmen, kärleken och sist men inte minst vänskapen?

De helt fantastiska fotografierna är tagna

av Tanja Askani. Tack för dem!

Ramona

E-böcker börjar bli poppis, kul, här på Elib.se kan du låna eller köpa mina e-böcker.

Nedan kan du klicka dig fram till näthandlares erbjudande av mina samtliga böcker:

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON