Senaste teve-intervjun 2015

tisdag 5 januari 2010

Glenn Hysén anmäld till JK


Jag lyssnade på radion just vi det här speciella tillfället som Glenn Hysén blev intervjuad och om jag inte missminner mig var det Hasse Andersson som var programledare.

Glenn berättade om en kul och annorlunda händelse under en fotbollsmatch.

Fotbollspelaren var exalterad, som jag antar att man är mitt uppe i en match och då lyssnar man inte alltid så noga. Spelaren skulle passa bollen till en annan kille och hade fått för sig att han hette "Nigger". Kom igen "Nigger" skrek spelaren. Fan vad bra gjort "Nigger" osv...

Till slut störtade han fram till sin spelkompanjon och sa: Kallar du mig "Nigger" en gång till så dödar jag dig! Spelaren bleknade och undrade vad som stod på, för han fattade ingenting. Han fick svaret: Killen du spelar med och skriker "Nigger" till heter "Digger".
För denna anekdot anmälde en privatperson Glenn Hysén till JK. Man slår sig för pannan.

Följande stycke är taget ur hemsidan Politiskt inkorrekt:

JK konstaterar att användandet av ordet ”neger” numera i regel får anses ha en nedsättande eller missaktande innebörd, och att detta gäller i än högre grad för ordet ”nigger” som normalt får anses ge uttryck för förakt. Detta betyder dock inte att användningen av orden alltid kan anses brottsliga. Bland annat ska syftet och sammanhanget i vilket ett visst uttryck kommer till användningen beaktas.
I detta fall kan de, med hänsyn till radioprogrammets syfte och lättsamma och skämtsamma innehåll i övrigt, inte anses att orden har använts på ett sådant sätt att det innefattar hets mot folkgrupp, konstaterar JK.
JK beslutar därför att inte inleda förundersökning.


Tack JK, allt annat hade varit löjeväckande!


Alla som har följt Glenn Hysén under hans karriär vet att den killen är allt igenom god och omtänksam!Här kan du låna eller köpa mina böcker:

Från Elib kan du klicka till dig ditt bibliotek var du än befinner dig och låna alla mina böcker som elektroniska (e-böcker). Ladda ner dem till din dator, mobil eller om du har en läsplatta, alldeles gratis!

Nedan kan du klicka dig fram till näthandlares erbjudande av mina samtliga böcker:

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON


Ha en bra trettondagsafton!
Ramona