Senaste teve-intervjun 2015

onsdag 8 juni 2011

Rotering på tjänstemän/kvinnor med stort inflytande?

Kontakter är inte bara två hål i väggen, som ger energi, utan också sådant man får efter många år på tjänster där man utövar makt.

Många statliga och kommunala tjänstemän/kvinnor gör just detta. De handplockas av politiker, som i sin tur fått sin makt på i stort sett samma sätt, genom lojalitet mot partiet och ryggdunkningar.

Om man sitter på begärliga kommunala kontrakt och vet att de betyder säkra miljoner till respektive bolag, sitter man med trumf på hand. I Göteborg kom den första stora skandalen med mutor av byggbolag. Uppdrag granskning stod för reportaget.
Efter avklädningen vaknade svenska folket ur sin Törnrosa sömn. Vårt lands politiker, kommunala och statliga tjänstemän är inte alls "rena som snö". I makten korridorer glider mutorna lika lätt ner i fickorna som på vilken annan europeisk myndighet.

Avdankade riksdagsledamöter och ministrar sitter på arslet och håvar in mellan 40 000 -50 000 i månaden, för att göra just ingenting! Här kan du ta del av reportaget av SVT.       

Varför går de inte och skriver in sig på arbetsförmedlingen? Är det inte fint att söka jobb där? Vad väntar de på? Att de ska bli erbjudna flådiga jobb enbart för att de suttit på fläsket i riksdagen?

När jag tar del av alla nyheter om hur politiker, tjänstemän och allsköns miljonärer skor sig på befolkningen blir jag så förbannad att jag vill skrika. Det värsta är att ingen bryr sig. Inte de politiska partiernas representanter, för att de vill också gå i pension efter tolv år med full lön, inte heller tjänstemännen för de vill inte mista sina uppdrag och goda löner. Därmed kommer ingenting att förändras! Absolut ingenting! Det enda som kommer att komma ur den här historien är att alla som använder sina "kontakter" kommer fortsättningsvis göra det på ett mer uträknat sätt. That´s it!

Att någon skulle föreslå rotering på värdefulla platser, är inte att tänka på!


Ramona

"När mardrömmen blev sann" av Glenn Forrestgate till specialpris på Adlibris


"Grattis, du ska bli pappa"  Adlibris    Bokus  CDON

Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet  och också Mord under Tjörn Runt, finns nu som ljudböcker och i samtliga är jag uppläsare.

Alla böckerna finns också som e-böcker för dig med läsplatta eller Ipod, dator m.m.

Naturligtvis kan du också låna dem via biblioteket!

Adlibris
Bokus
Bokia
Muntligt 
Load2hear.
Mobook
Storytel