Senaste teve-intervjun 2015

måndag 2 juli 2012

- Du är jude".

Jag är medlem i Svenska kommittén mot antisemitism, medlem i Ecpat och ja, jag är judinna. Halvjudinna, om du frågar de ultraortodoxa judarna, men jag frågar inte dem vad de tycker. I mina ögon är de ultraortodoxa judarna lika galna som islamisterna.

I min värld är alla människor, oavsett sexuell läggning, hudfärg eller religionstillhörighet människor, så länge de uppför sig som sådana.

Men så ser det naturligtvis inte ut i verkligheten, inte ens i Sverige. Har aldrig gjort faktiskt. Det har alltid funnits ett hat och en misstänksamhet mot judar, vad de äger, gör och till det späs det på en mängd myter.

Själv växte jag som barn upp utan att ha en aning om vad judendomen innebar. Låter säkert märkligt, men om det har jag skrivit i min bok "Ändhållplats Sverige" för den som är intresserad.

I vilket fall som helst läste jag ledaren i medlemstidningen från Svenska kommittén mot antisemitism av ordförande Willy Silbertstein.

Att jag inte gick i taket? Jo, förresten det var exakt vad jag gjorde annars hade jag inte suttit här och hamrat på min dator just nu. Willy Silberstein berättar om en händelse i en skola i Malmö. En lärarinna, Sofia, är judinna och en talkör utanför ett klassrum skanderade: "jävla jude, jävla jude". Adressaten var en judisk lärare. Sofia, som inte berättat att hon också var judinna berättade då för klassen som det var. Det kramades och pratades och allt verkade bra.

Några dagar senare hade eleverna förändrats och en dag, "Citerat ur tidningen":

"En dag stod en nioårig elev som fastfrusen utanför hennes klassrum. Det var en kille som Sofia verkligen gillade, " en fantastisk unge" med hennes egna ord.
- Varför kommer du inte ni? frågade hon.
- Jag får inte för mamma och pappa, svarade pojken.
- Varför inte?
Nioåringen skruvade på sig. Till slut svarade han.
- Du är jude".
Slut citat. 


I Sverige finns det ett gäng dumma och korkade politiker, som jag ser det. Ingen av dessa har modet att berätta att hatet mot judarna i störst utsträckning kommer från muslimer. Nej, nej, så får man inte säga... Men se det gör jag, för jag anser inte att en sanning blir mindre värd bara för att den sägs öppet. Om judehatet från dessa grupper inte avtar, utan ökar, kommer det som de sju partierna så hett ber om, att Sverige Demokraterna ska åka ur riksdagen, inte att hända. Istället kommer SD att tredubblas i nästa val!

Det finns cirka 400 000 eller fler muslimer i Sverige idag. Inte för en enda sekund tror jag att en majoritet av dessa är judehatare. Inte alls. Men många av dem är rädda och känner osäkerhet inför de muslimer som sprider hatpropaganda och som förtrycker kvinnor, eftersom dessa bevisligen kan lura skjortan av Miljöpartiet, Socialdemokraterna, Folkpartiet, Centern, Kristdemokraterna, Vänstern och Moderaterna.

Dessa döende barns existens i Auschwitz förnekas just i detta nu av tusentals människor, i första hand muslimer, är det okej med svenska politiker och media? Ja, uppenbarligen!

Alla som tittade på Uppdrag Granskning och deras avslöjande i moskéer runt om i Sverige vet vad jag pratar om.

Så nu förväntar jag mig någon reaktion! Vad som helst vore trevligt. Men tysta inte ner det här! Det är dödsallvarligt!

Ramona