Senaste teve-intervjun 2015

måndag 7 mars 2016

Första topprecensionen av Dödlig avundsjuka av Gilly Lybing Boken släpps den 18 april

Kan avundsjukan bli så stark att den leder till mord?

Jag har precis sträckläst "Dödlig avundsjuka" som är bok nr 10 i Ramona Fransson verklighetsbaserade deckarserie om Greger Thulin och hans kollegor på Grova Brottsroteln i Göteborg.

Bok: Dödlig avundsjuka
Författare: Ramona Fransson
Förlag: anomaR Förlag
Boksläpp: Boken släpps den 18 april 2016Detta är den tionde boken i en deckarserie där man får följa Greger Thulins arbete som spaningschef på Grova Brottsroteln i Göteborg. Som alla tidigare böcker kastas man direkt in i handlingen och man står snart i händelsens centrum. Läsaren får följa polisens arbete på nära håll men också lära känna karaktärerna mer och deras innersta tankar. Tragiska händelser varvas med fantastiska beskrivningar av miljöer och det är som att vara med på plats. Scener spelas upp i huvudet och alla sinnen aktiveras från bokens första blad.

En ung kvinna hittas död, mördad och jakten på mördaren eller mördarna tar fart. Som läsare kastas man mellan olika teorier på vem förövaren kan vara och det som kan ses som det enklaste alternativet blir omöjligt att förstå, vilket gör att man måste tänka om igen.
Man får följa fyra unga tjejers vänskap men också deras avundsjuka och växande hat.

Händelserna utspelas i härliga scenarier i både Göteborg, Tjörn med omnejd och resan sträcker sig även till Kretas vita stränder.
Alla som läst hennes tidigare böcker får återigen följa Greger Thulin öde. Åldern börjar göra sitt och det är dags för honom att dra sig tillbaka. Katarina står mogen att ta över stafettpinnen, frågan är om hon tar den eller inte. Det är med spänning man följer detta skifte.

Ramonas sätt att beskriva sina karaktärer gör att man lär känna dem och tycka om dem. Att det sedan i slutet av boken inkluderas ett litet recept på en kärleksmiddag är en härlig avslutning och ett bonus.
Boken startar direkt och slutar inte förrän den är slut. Själv sträckläste jag den på semestern. Hela tiden väcks nya tankar och nya funderingar. Du luras med in på samma spår som polisen och känner dig lika lurad som dem när sanningen uppdagas.

"Dödlig avundsjuka" är verkligen en spännande bok utan att vara överdriven, känns äkta. Det kan ju givetvis bero på att den bygger på verklig händelse och det gör den mer trovärdig.
Jag rekommenderar verkligen boken och alla tidigare böcker i samma serie. "Dödlig avundsjuka" kommer att finnas i alla format och ljudboken läser Reine Brynolfsson som även läst in tidigare böcker av Ramona Fransson.

Recension av Gilly Lybing

Tidigare böcker i deckarserien:

Dyrbar kärlek
Iskall hämnd
Mord i Skärhamn
Lyckohjulet
Mord under Tjörn Runt
Hämnaren från Tjörn
Mord på Stenungsbaden Yacht Club
Korsfäst på Klädesholmen
Gift med djävulen
Stort tack!
Ramona