Senaste teve-intervjun 2015

torsdag 3 mars 2011

Modebloggare, bland dem Kissie, kan bli unga flickors undergång!Kissie är bara 19 år och vill synas. Hon vill ha en välbesökt blogg, vilket hon också har, men Kissie har klivit över alla gränser i sin jakt på läsare. Är hon medveten om det? Nej, det tror jag knappast, men om tjugo år, kanske, vaknar hon upp och undrar kanske vad i all världen hon höll på med! Men då kan det vara försent.

Hur många 19 åringar är inte vackra? Jag vet ingen! Trots detta jagas "det perfekta skalet". I går visade Uppdrag granskning uppföljningen av.  " Fallet Christina". En ung underbart vacker tjej som ville ha större bröst inför sitt bröllop. Hennes blivande man, som varit hennes livskamrat i tretton år, pratade med Christina och hon var bestämd. Hon ville ha större bröst!

Idag sitter Christina i en rullstol i ett vegetativt tillstånd, och kommer att sitta där resten av sitt liv. De polska läkarna misslyckades, lurade patienterna och har nu fått sparken. Uppdrag Gransknings program vände upp och ner på Polen, men även om inte fler unga, redan vackra, flickor kommer hamna på samma usla sjukhus, som Christina med flera,för att uppfylla "sjuka " skönhetsideal, finns det andra länder som erbjuder "snabba" och billiga operationer och eftersom plastikoperationsbranschen stadigt ökat sin omsättning med 10 procent per år, verkar det som att de flesta kvinnor i Sverige, ( finns även män, även om de är få) kommer att se plastiska ut inom en snar framtid.

Vad alla, som vill ha någon form av plastikoperation, tycks glömma bort är, att varje operation, oavsett, är ett ingrepp och kan bli din död. En enkel operation, som att avlägsna blindtarmen, kan och har tagit livet av patienten. Jag vet att det finns en miljardindustri därute, som hela tiden gnuggar händerna när kosingen studsar in på kontot, det är en skönhetsindustri med allt från smink, parfymer, hårfärgning, till plastikoperationer. Men att sätta på mascara, färga håret ( även om det också kan sabba din ursprungliga kvalitet på håret), är en jädrans skillnad mot att lägga sig på plastikkirurgens bord

Jag är inte omedveten om att plastikkirurger gör fantastiska insatser på missbildningar av olika slag, men därifrån till att spela schack med en frisk ung människa kropp är klivet milslångt.

Vart tog inställningen " Du duger som du är" vägen?

Ramona


"Grattis, du ska bli pappa" kan förbeställas! Adlibris    Bokus

Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet  och också Mord under Tjörn Runt, finns nu som ljudböcker och i samtliga är jag uppläsare.

Alla böckerna finns också som e-böcker för dig med läsplatta eller Ipod, dator m.m.

Naturligtvis kan du också låna dem via biblioteket!

Adlibris
Bokus
Bokia
Muntligt 
Load2hear.
Mobook