Senaste teve-intervjun 2015

lördag 1 mars 2014

Ryska parlamentet har gett klartecken till intervention av Krimhalvön

Krimhalvön är nog ganska okänt för de flesta svenskar om man bortser från alla svenska kommunistledare genom tiderna och även de nuvarande.

För de har garanterat varit ditbjudna både en och fler gånger. Krimhalvön är känt för att älskas av de en gång pompösa och egenkära ryssdiktatorerna och säkert också av Putin också. Enligt den tyska tidningen Die Welt har det ryska parlamentet ivrigt påhejat av Putin godkänt en intervention av Krimhalvön och vad betyder det?

Det kan ha olika betydelser i olika sammanhang men här är det troligt att det betyder:
Intervention (ingripande, medling) avser akt då tredje part ingriper i en fråga för att värna sina intressen.

Och då är det bara att se vad som följer i dess spår. Att ryssarna skulle ge efter, ( läs Putin) är otänkbart. Fred på jorden? Lika otänkbart. Det är barns drömmar och när man blir vuxen inser man utopin i detta.

Så nu faller högst troligt ännu fler människors liv till spillo, som det alltid har gjort så länge det vi kallar människan satte fot på jorden. I alla tusentals år har människor lärt sig att kriga. Skillnaden idag från igår är vapnen. Då stenyxor. Nu precisionsstyrda robotar.

Ramona

Oscar 2014 Ellen DeGeneres

Tack kanal 9 för att jag slipper höra Filip och Fredrik pladdra sönder och samman 2014 års Oscars gala.

Tack för att jag istället får lyssna och njuta av den fenomenala, härliga och duktiga komikern, skådespelaren och programledaren Ellen DeGeneres.

Oscars galan startar i kanal 9 den 2 mars klockan 22.20.

Ser verkligen fram emot det här!

Tusen tack!

Ramona