Senaste teve-intervjun 2015

fredag 3 juli 2009

Renoveringen av miljonprogrammet är 30 år försenad!På 1980-talet gav den socialdemokratiska regeringen fastighetsägarna ett erbjudande som de inte kunde motstå.

"Om ni helrenoverar era fastigheter erbjuds ni lån med 4% ränta". På åttiotalet låg räntan kring osannolika 12- 15 %.

Helrenovering betydde i klarspråk: Ut med alla kakelugnar, blås ut hela skiten bara! Sätt in nytt, nytt, nytt och det blev dyrt!

Som ett exempel: Vi hade en tvåa på 60kvm på Nordenskiöldsgatan i Göteborg, (tillhör Linnéstaden) den kostade endast 525:- i månaden. Vi hade varmvattensberedare i köket. Där stod också duschen, tvättmaskinen och torktumlaren. Toalett inne. Halvmodern men mysig.

Efter renoveringen som tog c:a ett år, kostade den 5 550:-.

Miljonprogrammen som byggdes med blåslampa i rumpan på byggarna och där politikerna pöste av självbelåtenhet växte fram som svampar i hela Sverige.

I min enfald trodde jag att det varje år sattes av pengar från hyrorna i en slags renoveringsfond. Hahahahahahaahhaahahahahhaha...

Nu vet vi vart pengarna har tagit vägen. De har försvunnit i stora feta löner till de kommunala bolagens VD:ar.

Jag var inbjuden till en av dessa VD:ar under åttiotalet. Han och hans fru bodde i en vrålflott arkitektritad villa på Näset utanför Göteborg. Hans fru drev frisörsalonger. Samtliga frisörsalonger hade guldläge i Göteborg. En av många låg på Avenyn! Hur gick det till tror du?

Mygel och åter mygel har alltid förekommit inom alla branscher och tro inte att de kommunala byggbolagen är annat än numera en skitig fasad i stort behov av renovering.

Under politiker veckan på Almedalen står än en gång politiker och lovar och lovar. Om vi vinner valet kommer vi att bla.bla.bla...

Sicket jävla skitsnack!


Jag älskar att skriva deckare för då får jag lov att bokstavligen ta livet av vem jag vill utan påföljder. Underbart!

Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn och min senaste Lyckohjulet är fyllda av min ilska över hur vi vanliga dödliga blir behandlade av politiker, fackpampar med flera som styr över oss. I böckerna får jag min hämnd... tralalalal...

Du kan låna dem gratis på alla bibliotek i Sverige. De finns också som talböcker. Även min självbiografi Älskling, vi blir... finns som talbok.

I hela Sverige finns de också som pocket från c:a 39:- (Inte Lyckohjulet)

Adlibris

Bokus

Bokia.se

CDON

Ha de gott! Nu kommer svalkan till oss i helgen.
Ramona