Senaste teve-intervjun 2015

fredag 27 mars 2009

Är Wanja och Liza kompisar, eller kanske släkt på långt håll?

På något sätt känns det som om både Wanja och Lizas beteende påminner om varandra.

Wanjas första uttalande var att hon "kände sig lurad" och Liza kom störtande och indignerad till Expressen och ansåg sig påhoppad utan anledning.

Varför tänkte ingen av damerna, först och främst på människor som påverkats av deras göranden?

Wanja borde ha sagt: Åh, herregud har jag varit så dum att jag spelat roulette med alla mina medlemmars pengar! Jag ska göra allt jag kan för att så mycket pengar som möjligt kommer tillbaka till kassan, och sedan ska jag avgå med omedelbar verkan!

Liza borde ha sagt: Åh, herregud, jag ber så mycket om ursäkt att mina böcker Gömda och Asyl var bluff! Jag ska försöka gottgöra alla inblandade och gå ut offentligt i alla tidningar och be om ursäkt. Jag ska be Elisabet Hermon om ursäkt för att jag krossade henne och hennes livsverk stiftelsen Trossen.

Vad gör de istället? Ja, det vet de flesta vid det här laget. De duckar, spottar i motvind, men ingen av dem gör avbön. Verkar inte ens komma på tanken.

En facklig representant från Skåne är den ende som öppet "vågade" kritisera Wanja och kräva hennes avgång. Han satt i studion i Debatt igår. Vad berättade han? Jo, att han hade fått telefonsamtal från "högre ort" om att han ska ligga lågt!

Hör ni maffiametoderna? Ligg lågt! Snacka inte för mycket! Vi löser det internt! Vi tar det inom cosa nostra. Precis som med Liza Marklunds Gömda-fusk. Locket på för helvete!

I vårt lilla land står politiker och journalister och skriker sig hesa för demokratin och full insyn, ÖPPENHET! ÖPPENHET!

Men ingen av dessa elitistiska och offentliga personer vill öppna dörren när vi "fotfolket" knackar på och vill veta vad de egentligen sysslar med!

Då gäller inte öppenheten, demokratin eller full insyn längre. Locket på för helvete!


Ps. Glöm inte att skriva på för Elisabeth Hermon upprättelse i Expressen. Det är vår enda maktmöjlighet, "namnunderskrifter" samma som journalisterna gör för sin kollega Dawit Isaak i Eritrea. Men de kan slå på stora trumman, vi kan bara skriva på...D.s