Senaste teve-intervjun 2015

torsdag 22 oktober 2009

Stort tack för nomineringen! Jag känner mig hedrad.
Ett stort tack till dig eller er som nominerat mig till en landsomfattande tävling där Sveriges bästa 50plusbloggare ska utses. Arrangören är DAX-bloggen.Och än är det inte försent att nominera andra! Och för en av få gånger är det ett plus att vara över 50 år. Jag är 53!Gott att veta att man är till glädje för andra trots att man inte längre är intresserad av ungdomens glada dagar, även om de var skitkul så länge de varade.I dagarna kommer en roman som handlar om en modebloggare och hennes liv. Blir säkert en succé bland unga tjejer som fullständigt frossar i allt som har med mode, smink och utseende att göra. Visst är det ytligt, men jag minns själv i min ungdom hur jag slukade modetidningar, köpte dussinets sorters mascara, läppstift, krämer, hade strasspärlor på mina långa röda naglar osv... Köpte bantningsrecept och satt med alla "Testa-dig-själv" jag kunde hitta. Allt för att mitt självförtroende inte var bra och för att jag var en osäker ung kvinna. Unga flickors och pojkars osäkerhet tjänar modeindustrin miljarder på varje år.Enda trösten till alla ungdomar i samma situation är att, om det nu är en tröst, allt detta kommer ni högaktningsfullt att ge fan i när ni är över femtio. Kram på er alla!Sugen på att läsa eller lyssna på böcker? Deckare? Mina böcker finns som pocket, inbundna (en fåtal kvar), e-böcker http://www.elib.se/ och även som ljudböcker för gratis och laglig nedladdning på The pirate bay.

Ha de gott!

RamonaHan/hon sa:Pengarna har inte förändrat mig! LÖGNARE!

Då och då intervjuas kända, framgångsrika och i pengar sett väldigt rika människor i Sverige.

Inte sällan får den intervjuade personen frågan av reportern: Du har ju lyckats och tjänar en massa pengar. Har pengarna förändrat dig tycker du?

Och nu kommer det svaret som får mig att vilja skrika, slå och gapa som en tokig när jag hör det här: Nej, pengarna har inte förändrat mig!

Det är naturligtvis det politiskt rätta svaret. Men är det sant? Självklart inte!

Först och främst är det en hypotetiskt fråga, alltså ta fram kristallkulan och kolla, eftersom den tillfrågade redan har rikedomen. Men likförbannat svaras det med en lögn! Den ende artisten som är rik och som gav ett ärligt svar på den frågan är Per Gessle.

Hans svar ungefär så här: Ja pengarna har förändrat hela mitt liv. De har gett mig trygghet och med pengarna kan jag också skapa min musik i lugn och ro. Jag kan sova gott om natten.

Pengar betyder inte allt! Nä det gör de inte, men de kan betyda liv eller död för många människor därför tycker jag att det är höjden av hyckleri när kända rika personer påstår att pengarna inte har förändrat dem.

Först och främst vet de inte hur de hade varit utan pengarna och för det andra är det skillnad på att bo i ett tält i en skog till att bo i en paradvåning på Vasagatan eller i en villa på Djursholm för att nämna några få exempel.

Så var hygglig gör mig en tjänst när du får frågan... svara ärligt för en enda gångs skull i ditt liv!


Sugen på att läsa eller lyssna på böcker? Deckare? Mina böcker finns som pocket, inbundna (en fåtal kvar), e-böcker http://www.elib.se/ och även som ljudböcker för gratis och laglig nedladdning på The pirate bay.

Om du klickar på bilden kommer du till den killens hemsida som jag hittade fotot. Det finns ännu fler ruggiga bilder om hur hemlösa har det. En gång var de någons bebis!

Ha de

Ramona