Senaste teve-intervjun 2015

måndag 15 mars 2010

Tandläkarskräck? Japp, och det löser sig finfint med 25mg Stesolid.

Och hur fick jag tandläkarskräck? Under 60-talet existerade inte ens ordet "pedagogik" inom tandvården.

Jag bodde i Borås, gick i Sjöboskolan och hade en elak och uttråkad tandläkare. Hon kom från Estland, tror jag. Det första du fick höra så fort du satt dig i den stenhårda, bajsbruna skinnfåtöljen var: GAPA!

Frågor, som hur mår du då, eller går det bra i skolan, var fullständigt överflödiga. Här gällde det att GAPA och därefter utfördes behandlingen med hennes köttiga fingrar, som drog i mungiporna tills de domnade bort.

Efter en behandling hos detta monster, såg du ut som om du fått fjorton örfilar rakt över munnen.

Efter skolan dröjde jag med att gå och inte förrän jag var dryga tjugo blev det ett besök. Den här gången till en plågis i Göteborg. Han var inte ett dugg bättre. En riktig sadist!

I dag har jag en underbar tandläkare, som jag besöker en gång om året, och när det är dags för större behandlingar berättar han vad som ska hända. Inbegriper detta något som kan göra ont, drogar jag ner mig med 25 mg Stesolid, får bedövningssprutor och sedan går allt som på räls. Självklart har jag också gjort behandlingar, där det inte ha behövts något annat än tandsköterskans hand att hålla i. Det bästa är att jag kan lita på min tandläkare, när han säger att jag inte behöver ta smärtlindring. Jag hatar smärta och det är därför jag tar Stesolid för att slippa den. För mig har detta funkat i trettio år och därmed är jag nöjd. Jag vill le, utan att ta upp handen för att dölja en tandlös mun. Jag är också lyckligt lottad som har råd. Däremot är jag skitförbannad på politiker som har gjort tandvård så dyrt att inte en vanlig arbetare har råd. För jävligt!

P.s Den 29 mars har SVT 1 Fråga Doktorn klockan 18.15 och då är det bara tänder som ska avhandlas. En tandläkare är inbjuden som ska svara på frågor i direktsändning. Du kan också skicka e-post med frågor eller snigelbrev.D.s

Ramona


Har du en läsplatta? Då kan du låna eller köpa mina e-böcker, som har börjat bli riktigt poppis. Jätttekul! här på Elib.se

Nedan kan du klicka dig fram till näthandlares REA REA erbjudande av mina samtliga böcker:

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

Tänk att den idioten har rösträtt! Har du tänkt så någon gång?

Jag ska villigt erkänna att så har jag tänkt många gånger. Nu när vi närmar oss ett val, där vi fyra år framåt ska regeras av ökänt x-antal människor, är ju frågan än mer aktuell.

Alla över arton år, svenska medborgare, i Sverige har rösträtt, även om du sitter i fängelse. Vilket inte är fallet med USA. Sitter du i fängelse får du inte registrera dig för att rösta.

I vilket fall som helst skulle jag tycka det vore intressant om något undersökningsföretag gjorde en enkät där man på samma sätt, som Sifo, ställde frågor, som varför röstar du just på ? och vad är det bästa med det partiet och sämsta! Och om du inte röstar alls, varför inte?

Personligen tänker jag rösta på Piratpartiet och anledningen är att inget av de nuvarande duger, alla de gamla partierna har blivit lika goda kålsupare, ser bara till sitt eget hus och plånbok. Jag vill helt enkelt röra om i   kastrullen, hoppas på ett mycket modernare tänk och framförallt en bättre maktfördelning i riksdagen.

Så varför röstar du? Eller inte röstar? En sista fråga också, tror du att det kommer bli bättre eller sämre för "vanligt" folk?

Känn dig som katten på bilden: Vänta bara tills jag kommer ut!
Eller som ekorren: Jisses, att du kunde se så fånig ut på nära håll!

Ramona

Har du en läsplatta? Då kan du låna eller köpa mina e-böcker, som har börjat bli riktigt poppis. Jätttekul! här på Elib.se

Nedan kan du klicka dig fram till näthandlares REA REA erbjudande av mina samtliga böcker:

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON