Senaste teve-intervjun 2015

onsdag 8 februari 2012

Fredrik Reinfeldt! Nu får du ge dig!

Du säger att: Jag menar inte att vi ska lagstifta om att alla måste arbeta till 75, bara att möjligheten ska finnas! Och att man ska kunna byta arbete genom att det ges möjligheter till studier med studielån.

Så på ett ungefär låter det nu. Vad det hela egentligen handlar om är som alltid "PENGAR"! Varför säger du inte det rakt ut?

Vetot som Kina och Ryssland lade mot Syriens barbariska diktator handlar också om PENGAR, vilket allt, och jag menar verkligen allt handlar om.

Du pratar som om att det finns arbete överallt! Nästan som om de växer i närmaste buske. Är du totalt världsfrånvänd? Var finns dessa arbeten? Vilken arbetsgivare vill anställa en 55 åring, som slitit inom omsorgssektorn i hela sitt liv och nu är slut i kroppen? Var hittar du den arbetsgivaren? Och förresten tror du att det är så enkelt att gå från en lön till att leva på ett studielån, som är just vad det säger: Ett lån!

Ni riksdagspolitiker, ni alla andra politiker som avlönas av skattepengar, har ni någon gång sänkt era arvoden? Har ni någon gång förstått hur kämpigt hundratusentals människor har det i Sverige?

I nästa vecka börjar sportloven. Då kan en 500 000 miljon resa någonstans med sina barn. Vi är drygt 9 miljoner invånare, borde inte fler kunna resa då? Och ibland de 500 000 som har råd att lägga 50 000 kronor på en sportlovsvecka är det garanterat en del som tar det på krita och det blir surt efter.

Jag tycker att du Reinfeldt borde föregå med gott exempel: Lägg in en motion om att halvera antalet riksdagsplatser. Det räcker gott med 175 halvslöa istället för 349. Låt de resterande 174 ställa sig i kön till a-kassan. Låt dem gå igenom alla de där käcka programmen och låt dem samtidigt leva på samma ynka pengar som de flesta arbetslösa har. Bara på att halvera riksdagen skulle staten spara flera hundra miljoner kronor varje år.

Nej, nu får det vara slut med lögnerna! Säg som det är en enda gång! Det handlar om PENGAR! Och det värsta av allt är att varken du eller dina politiska kolleger, oavsett parti, för en enda sekund vill sänka er egen standard! Men att sänka den för andra som redan suger på ramarna är det inga problem!

Ramona
PS. Just nu är alla Mp3 böcker sänkta på Adlibris till 59:- ! DS.
Grattis du ska bli pappa!

Adlibris
Bokus
CDON
Bokia internethandel


"När mardrömmen blev sann" av Glenn Forrestgate på Adlibris

"Grattis, du ska bli pappa" Adlibris Bokus CDON (planering pågår inför andra upplagan, första börjar ta slut! Kallas succé!)

Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet och också Mord under Tjörn Runt, finns nu som ljudböcker och i samtliga är jag uppläsare. (Gillar du inte göteborsk dialekt ska du inte lyssna!)

Alla böckerna finns också som e-böcker för dig med läsplatta eller Ipod, dator m.m.
Naturligtvis kan du också låna dem via biblioteket!

Adlibris
Bokus
Bokia
Dito
Muntligt
Load2hear.
Mobook
Storytel