Senaste teve-intervjun 2015

måndag 17 januari 2011

Jagar du lycka? Sluta med det då! SVT:s nya program kan bli bra.

Hanna Hellquist, på bilden, ska leda SVT:s nya program "Jakten på lyckan". Hon kommer närmast från P3:s morgonpasset, som jag ärligt kan erkänna att jag aldrig lyssnat på.

I västvärlden har vi inte problem med att jaga för att överleva dagen. Inte som i många andra olika delar av världen, där människor eldar upp sig själva i desperation för att de inte har demokrati, yttrandefrihet eller försörjning.

Vi har skratterapi, ljusterapi, Anna Skipper, Anna Anka osv... allt för att vi ska vara lyckliga. Vi ska väga rätt (lätt) vi ska äta rätt, vi ska sortera sopor rätt (andra människor lever på sophögar), vi ska köpa rätt, ekologiskt, (andra människor har inga pengar att handla för). Ja, vi ska rätt och slätt le från det vi vaknar på morgonen tills att vi går och lägger oss. Helst ska vi le oss genom natten, sovande. Annars är det något fel, eller?

Nej, säger jag. Vi ska inte alls tro att vi ständigt måste vara lyckliga! Det är absurt! Först och främst kan vi inte ens veta vad lycka är om vi inte har upplevt sorg. Hur ska du kunna uppskatta en god middag, om du bara äter på Operakällaren eller har deras meny hemma? Hur ska du kunna uppskatta känslan av att sitta i en ny soffa om du bara suttit i splitter nya Chesterfieldsoffor? Om du ständigt har hundralappar i fickorna, hur ska du då veta hur det känns att stå med två kronor i handen när det är tio dagar kvar, innan det kommer in nya pengar på kontot?
Att orättvisorna alltid har funnits, även i Sverige, fast ingen verkar tro det, och att orättvisorna alltid kommer att finnas är säkert ingen nyhet, men ett program som "Jakten på lyckan" tror jag kan vara nyttigt. Ett program som kanske vara en motvikt till andra ytligare tvålhala program.

Jag tycker det är synd att Hanna Hellquist inte känner sig bra och anser sig vara tjock, för jag ser hellre en intelligent normal kvinna som programledare i vilket program som helst än en silikonfylld kemtvättsgalge med lösögonfransar och stilettklackar, som trippar runt och enbart ser fjantig ut! Där den enda tyngden i programmet är silikon.

Ser fram emot programstarten i morgon tisdagen den 18 januari klockan 21:30 i SVT2.

RamonaDyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet  och också Mord under Tjörn Runt, finns nu som ljudböcker och i samtliga är jag uppläsare.

Alla böckerna finns också som e-böcker för dig med läsplatta eller Ipod, dator m.m.

Naturligtvis kan du också låna dem via biblioteket!

Adlibris
Bokus
Bokia
Muntligt 
Load2hear.
Mobook

Äntligen barmark! Tänk att en gräsplätt, om än brun, kan få en glad!

Titta! Ovanför vattenslangen ( ja, jag vet den borde inte hänga utomhus under vintern, vi glömde) ser man ljungen och ovanför soptunnan ( som vi  använder till avlastningsbord) ser man den bruna fläcken och det är gräs!

För den observante, kan jag också säga att det inte heller var meningen att trycktvätten skulle stått utomhus, även om den står under carporten!

Åh, vad jag hoppas på att detta är det sista vi får se av snö i år. Jag vill återigen börja kunna gå som vanligt på vägar och trottoarer, inte vingla runt som ett fyllo.

Ha en skön måndag!
Ramona


Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet  och också Mord under Tjörn Runt, finns nu som ljudböcker och i samtliga är jag uppläsare.

Alla böckerna finns också som e-böcker för dig med läsplatta eller Ipod, dator m.m.

Naturligtvis kan du också låna dem via biblioteket!

Adlibris
Bokus
Bokia
Muntligt 
Load2hear.
Mobook