Senaste teve-intervjun 2015

fredag 10 april 2009

Signeringen på Akademibokhandeln i Nordstan


Ja, så var det roliga över i Femman i Nordstan i Akademibokhandeln, men snart är jag där igen. Jag tycker att det är skitkul att sitta och titta, lyssna och träffa både nya och gamla läsare.


Imorgon, på självaste Påskafton, ska jag signera hos Hasse i Lysekil. Hans bokhandel är Bokia och ligger mitt på torget.


Tänk att det finns författare, jag ska inte nämna några namn just för att inte avslöja källan, som gnäller över att de ska sitta och signera sina böcker. Det är naturligtvis inte några okända namn utan det är välkända författarnamn. Dessa gnällspikar tycker inte , med mindre än att det är en lång jävla kö av signeringshungrande kunder, att de vill vara med och ödsla sin dyrbara tid.


Oftast är det något av de stora förlagen som anordnar en gruppsignering. Bonniers, om vi ska nämna ett exempel, slår på stort med halvsides annonser i samtliga till orten tillhörande dagstidningar, gärna reklam i lokala radiokanaler. Författarna kan vara alltifrån tre eller fem till antalet. I deras sällskap följer också vad jag kallar en "dadda", en person som passar upp dem, fixar hotellrum och ser till att de små guldkavlarna mår så bra som möjligt.


Eftersom jag själv börjar bli mer och mer känd, och får frågan om vad jag tycker om dessa så kallade kollegor, svarar jag följande: Om man får för sig att man skulle vara något finare och bättre än andra människor är det bara att sätta sig på skithuset med en spegel framför och inse att man ser precis likadan ut som alla andra i denna vår mest vanliga ställning.


En sak är att jag kan tycka om mig själv, tycka att det jag presterar är bra, men därmed har jag ingen rätt att se ner på någon annans insats, som en del av dessa divor med illvillig förtjusning gärna gör.P.s Skriv på namninsamlingen för Elisabeth Hermons upprättelse i Expressen. Länken finns till höger.D.s
Glöm inte heller att lyssna på P1 påskafton från klockan 11.00 programmet medierna som återigen tar upp skandalen med Liza Marklunds klavertramp. Läs mer på Monica Antonssons blogg
Är du intresserad av mina böcker, som nu också kommit ut i pocket, förutom min senaste deckare Lyckohjulet, kan du dels läsa recensionerna som finns längst upp till höger under min profil, eller också besöka din näthandlare. Pocketböckerna säljs från 39:-