Senaste teve-intervjun 2015

lördag 2 april 2016

Träd- och naturkonst för barns lek och vuxnas njutning / Björns motorsågskonst.

I många år stod en poppel här och växte och växte. Till slut var den jättestor och väldigt hög. Intill poppeln finns en lekplats och trädets grenar tillhör inte de stabilaste. Så när det blåste hände det att grenar gick av och landade alltför nära barnen.

Då bestämde sig vår hyresvärd Amlövs, som är toppen att bo hos, att ta ner trädet. Och det gjordes den 21 januari i år.

Här en några minuter lång film på det fantastiska skådespelet när poppeln gick i däck!
  
En av våra fastighetsskötare, Lasse, hade sett en stubbe på Högsbogatan, bredvid pizzerian, som plötsligt blivit en delfin! Wow! Och den hade Björn Edsholm också skapat. Så idén att behålla en stor del av stubben för att få den förvandlad till konst föll även Amlövs i smaken. Jag sa ju att det är en kanonbra hyresvärd!  
Och här kommer motorsågskonstnären Björn in i bilden. Han och sonen Jack ser du på bilderna. Du bara måste kika in på Björn hemsida så du med egna ögon kan se hur han förvandlar träd till underbara konstverk till bland annat lekplatser till barnens stora förtjusning!  Adressen dit är: www.edsholm.se
 


En dörr till ett sagoland kanske ... 
 Någon lyckades sätta bollen mitt i prick!
Och som pricken över i:et Amlövs logga!

Jag fick också en pratstund med Björn om hans fantastiska arbete och han är en sann visionär att hitta lösningar och utnyttja naturen på ett vänligt och omtänksamt sätt så att barnen blir kompisar med sina naturliga leksaker.


Bara se på den här leksaksdraken hur konstnärligt vackert den är skapad av Björn.
Ramona