Senaste teve-intervjun 2015

lördag 27 november 2010

Stort tack till Peter Gissy och Stadsbiblioteket i Göteborg.

I dag var vi många deckarförfattare samlade på en och samma plats. Det är alltid lika roligt.

När man är författare är det, tycker jag, alltid lika fascinerande att få höra hur ens kolleger tänker ut sina historier. Vi har samma yrke: Författare, men är unika precis som alla undersköterskor eller renhållningsarbetare.

Peter Gissy, äldst i gamet, har och skriver deckare både för barn, ungdom och vuxna. Det är Peter som samlat oss och iscensatt vårt möte. Ingrid Elfberg är debutant och har skrivit sin första deckare som heter "Gud som haver" utgiven av Kabusa förlag.

Ingrid utryckte en viss ångest inför sin andra bok, men jag säger bara = Det kommer att gå som på räls!


   Johan Theorin är säkert bekant och härligt charmig. Johan är göteborgare och mamman har rötterna på Öland. Johan är en lysande föreläsare med underbara "skrönor" eller sanningar.

Här berättade Johan att han skriver på sin fjärde Ölands-deckare och parallelt på en västkustbok. Det kan bli en psykologisk thriller. Låter kittlande härligt!Mats Alhstedt är också en välbekant göteborgsförfattare. Hans fru har släkten på Marstrand och den är omgiven av mystik. Där av Mats härliga författarskap och intresse för Marstrand.
Mats har skrivit: Dödsängeln, Violinisten, Den röda damcykeln, Mordet på Ragnhildsholmen, Dömd för livet.


Mats pappa var fängelsepräst, inte för att han yppade vad fångarna biktade, men miljön är intressant ur ett mänskligt perspektiv.

(Sorry att inte bilden blev bättre)

Christina Larsson, också hon en välkänd göteborgsförfattare, med debutboken 5:e Moseboken, Slaskjobbet, Du kommer inte undan och senaste Silhuetten är otroligt ambitiös inför varje bok hon skriver. Allt är noga genomtänkt och Christina lämnar inget åt slumpen.

Camilla Ceder har skrivit Fruset ögonblick och Babylon. Är historie intresserad och verkar bygga sina böcker runt händelserika och betydelsefulla datum. Camilla visar upp ett seriöst och gediget kunnande.
Sist men inte minst Peter Gissys skrivargrupp. Denna grupp lyckades tillsammans med Peter att få Tre Böcker ( som är Christinas och Peters förlag) att få ut korta deckarnoveller i en bok. Envar av deltagarna har skrivit sin novell. Boken heter passande nog Dödlig kurs, men så vitt jag kunde se levde alla deltagare och så även Peter Gissy!

Grattis säger jag till alla deltagarna och Peter Gissy!

Om nu någon undrar varför inte jag är med på bild, så är det för att jag normalt är med, men i dag glömde jag be någon att ta kort på mig. Men går du in på Christinas blogg kan du säkert hitta en bild, om det nu ska vara något att se, hahaha.

Om inte annat hade vi kul, och jag tackar för att jag var en av de inbjudna!

Ramona

Nedan hittar du mina ljudböcker. Inte klokt hur många det är som säljer ljudböcker och då har jag bara med en bråkdel av alla näthandlare av ljudböcker. Hade jag ingen aning om!

Böckerna finns också att ladda ner som e-böcker för dig med läsplatta eller Ipod, dator m.m.

Naturligtvis kan du också låna dem via biblioteket!

Adlibris
Bokus
Bokia
Muntligt 
Load2hear.
Mobook