Senaste teve-intervjun 2015

söndag 9 augusti 2009

Läsplattan kommer i höst! Bonnier, Norstedts med flera kommer att gråta blod!
Det cirkulerar ett rykte att i höst kommer läsplattan till Sverige. Vilket sug det kommer att bli!

Kom ihåg en sak, vägra betala lika mycket för en E-bok som för en pappersbok. Varför då tänker du? Jo, för att det kostar inte lika mycket att tillverka en E-bok så varför ska du göda stora förlag som redan är välgödda?

Läsplattan kommer att revolutionera hela bokbranschen på lång sikt. Alla vet hur det känns att släpa på en bok på flera hundra sidor, ibland upp till tusen. Bara tanken på att ha flera tegelstenar i väskan får en att kröka rygg.


Med läsplattan kan du ha flera hundra böcker, viktiga dokument med mera som vanligtvis är i pappersform. Fjäderlätt!Varför kommer Bonniers och andra stora förlag, förutom Piratförlaget att gråta blod? Jo, för att samtliga storsäljande författare inte skriver på de nya avtalen som förlagen viftar med.En del författare som inte är storsäljare har dumt nog skrivit på men de har gjort det under hotet att annars åker de ut ur förlaget.


I höst ska författarförbundet ha ett stort möte under Bok & Biblioteksmässan. Kommer säkert att bli välbesökt även media vill väl antagligen ha ett öra med i laget. Men, men...I förlängningen är läsplattan det mest revolutionerande som någonsin inträffat inom tryckeribranschen.Tänk så här:Hypnotisören ska tryckas upp! Säg att de trycker upp den i 500 000 exemplar. Kostnaden per bok kan ligga mellan allt från 5 kronor till 25 kronor, svårt att säga exakt. Det är tryckkostnaden inte arbetet med omslag, korrläsning m.m.Därefter ska den packas och fraktas runt i Sverige. Kostar flis. I hyllan hos bokhandlare kostar den c:a 199:- hos Adlibris 169:-.Nu tänker vi oss Hypnotisören som E-bok, mycket billigare och ingen fraktkostnad alls!Varför ska du som skonar miljön genom att ladda ner en E-bok göda förlagen? För det är garanterat inte författaren som tjänar pengarna. Bortsett från Piratförlaget som delar 50-50 efter utgifter.Som sagt årets julklapp = Läsplattan.Vi har redan bestämt att våra E-böcker ska vara billigare än pappersböckerna. Det tycker jag är en självklarhet gentemot läsaren. Jag hatar girighet! Nöjer mig med en säng att sova i, en middag om dagen. Finns andra som inte ens har det!

Du kan tanka ner Dyrbar kärlek från The Pirate Bay, gratis och lagligt! Iskall hämnd är under arbete.


Vill du veta mer om i vilken form böckerna finns och vad de handlar om klicka på varje titel: Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet och självbiografin Älskling, vi blir...
Så ljuvligt...
Ramona

Nu har jag städat klart! Och hur kul är det på en skala?

Nu har jag städat klart! Och hur kul är det på en skala från 1-10?

Att släpa dammsugaren mellan rummen, brum, brum. Vispa runt med dammtrasan under videon, skivspelaren ( ja vi har en sådan). Ut med mattor, undan med skorna, ut med hunden!

Fram med skurhinken, pressa ur vattnet, skvätt, skvätt. Schlabba, schlabba...

Ahh, sedan infinner sig välbehaget. Det doftar rent. Aj f-an vad ont jag har överallt! Nåväl, nu behöver jag inte städa på ett bra tag. Däremot fäller hunden och som hon fäller...

Så brumbrum får tas fram var och varannan dag i siså där tre till fyra månader framåt. Men jag älskar vofsingen, tro inget annat.

Det var halva söndagen det! Jag har naturligtvis babblat in ett par kapitel på Iskall hämnd och är halvvägs. Idag blir det inget stå-vid-spisen här ska hämtas färdigmat från Thai restaurangen. Så det så!


Du kan tanka ner Dyrbar kärlek från The Pirate Bay, gratis och lagligt! Iskall hämnd är under arbete.


Vill du veta mer om i vilken form böckerna finns och vad de handlar om klicka på varje titel: Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet och självbiografin Älskling, vi blir...


Jag hoppas att ni alla får en sköööön söndag!
Ha de gött!
Ramona