Senaste teve-intervjun 2015

tisdag 31 mars 2009

Jarl Alfredius är död. Prostatacancern tog hans liv alltför tidigt.

Jag tyckte alltid om att se och höra Jarl Alfredius i TV. Hans röst och minspel avslöjade ibland när han var förbannad, vilket jag som tittare uppskattar istället för nollställda ansikten.


För bara någon vecka sedan var Bert Karlsson gäst hos Eklund i TV4 och var skitförbannad över att män inte får hjälp, som finns att få, för att upptäcka prostatacancer. Nu har Bert fått vatten på sin kvarn.

1987 fick jag mellanblödningar och ringde min vårdscentral, som då var Å-hemmet vid Slottskogen i Göteborg. Fick tid och skrapades. Läkaren sa att det såg bra ut men att hon skulle återkomma om det var något fel. Ett par veckor senare ringde telefonen. Jag hade cellförändringar, men skulle inte vara orolig. Det var vanligt och min läkare hade redan skrivit remiss till kvinnokliniken på Sahlgrenska.

Efter skrapningen fick jag höra att allt var okej, men skulle det komma tillbaka var det allvarligare. Det kom tillbaka! Nu blev jag orolig, eftersom jag hörde som ett eko gynekologens röst i mitt huvud efter den första skrapningen. På den andra operationen togs det bort en bit av livmodertappen och sedan fick jag gå på regelbundna kontroller. Jag klarade mig...

Men vad säger att alla med cellförändringar får mellanblödningar? En del kanske inte känner något alls!

Och hur är det för män, som kan få prostatcancer, de kanske inte alltid vet att något inte stämmer utan att det tas ett prov? Att som idag påstå att det kanske kan bli missvisande om man tar PSA-prov rutinmässigt, är bara ett sätt att spara pengar. Jävligt dåligt sparbeting.

Jag sänder en deltagande tanke till alla Jarl Alfredius anhöriga och vänner.
Du kan läsa mera på Nyheter24
P.s Glöm inte att skriva på för att Elisabeth Hermon ska få upprättelse i Expressen. Länken finns på höger sida.D.s


Intresserad av mina deckare eller självbiografi? Besök din näthandlare: