Senaste teve-intervjun 2015

torsdag 30 april 2009

Brinnande 1:a maj tal?Ja, så ska det snickras ihop tal till 1:a maj. Vad ska vi locka med, kanske Wanja Lundby-Wedin frågar sig i just denna stund. Ska vi prata om pandemin och hur bra vi sossar rustat för den i samband med att fågelinfluensan var i antågande? Eller varför inte prata om att vi ska kräva omröstning i IPRED och att vi helt går med på att göra nätet laglöst och fritt för alla?
Mona och Wanja ska berätta för svenska folket att ingen behöver vara orolig för något, bara sossarna får komma tillbaka och regera landet ihop med kommunist... äh förlåt... Vänstern och Miljöpartiet, så blir allt såååå bra sååå bra.
Den svenska torsken ska inte längre fiskas upp i Östersjön för att forslas 130 mil bort ner till Frankrike och svenskarna ska inte längre behöva köpa norsk torsk ( undrar just hur torsken vet varifrån den kommer?) som forslas från Lofoten 130 mil ner till Karlstad för försäljning.
I Rosengård i Malmö ska det bli såååå bra sååå bra, sossarnas gröna röra ska se till att alla ska få ett jobb att gå till, så det så!
Sedan var det däringa med bonusar och höga arvoden för politiker, landshövdingar, generaldirektörer och statliga VD:ar, ja hm, vad göra? Ska vi låtsas som om att det aldrig har hänt, säger Mona till Wanja, och tänker för en kort stund på kompisen Liza Marklund som helt klart har klarat sig undan en större kritikerstorm och man jämför med mig och Wanja, trots att Liza både bluffade och ljög omvartannat.
Mona Sahlin vänder sig till Wanja, har ett brett leende på läpparna och säger, -Du Wanja, modellen för imorron är klar serru! Vi kör en Gömda-story.


Wanja tittar storögt på Mona, -Vad menar du nu?
Ja, du vet vi låtsas som om ingenting har hänt, ljuger som Liza och ler brett mot alla, talar om att vi minsann är starka kvinnor och ingen, och då menar jag verkligen ingen ska tro att vi inte kan! Ja jävlar vilket brinnande tal vi ska hålla, sa Wanja.


Och alla går på det, eller hur? Eller ringer du efter brandbil? Tro inte att jag kommer att rösta på Reinfeldt, eller annat blått parti, alla är lika goda kålsupare!


Fly allt som är trist och tjatigt, och varför inte med en av mina deckare? Nu finns dom i pocketformat, utom min senaste Lyckohjulet, som är inbunden. Besök din bokhandlare eller nätbokhandlare.
Vad ska det stå på ditt plakat?
Framtidens Handsfree om tjugo år?

Tekniken tar jättekliv var dag. En dag när jag låg i soffan och slötittade på reklamen funderade jag på vad för slags data- mobil ska säljas om tio år.
Jag minns den första VHS bandspelaren och hur fantastiskt det var att kunna spela in Kalle Anka på julafton och kolla på i mars. Men hur kul var det då? Inte särskilt, men känslan...


Den skokartongsliknande mobilen som kom 1981 fick jag syn på när jag låg och solade en dag samma år. Kvinnan som kom släpande på mobilen tillsammans med sina badgrejer stoltserade med sin mackapär och var naturligtvis tvungen att stående lyfta luren, så att alla vi andra skulle se och höra hur hon gastade i luren.


Nå, vad ska då uppfinnas om tio- tjugo år? Ja, vad sägs om att redan vid födseln erbjudas en operation av ett chips som ska sitta i käkbenet. I detta lilla chips sitter telefon, data och GPS.


Du bara "tänker" ett telefonnummer och vips är personen i din hjärna och konversationen blir tankeväckande. Dessutom är GPS:n fantastisk, den kommer att visa dig vägen, du går aldrig vilse och dessutom vet alla alltid var du befinner dig.


Är detta framtiden? Hemska tanke!

Men skit i det! Tänk inte på detta utan lev idag och njut av den kommande sommaren.

Är du intresserad av att läsa mina deckare eller min självbiografi om kampen om att bli med barn? Nu finns samtliga, utom min senaste deckare Lyckohjulet, i pocketformat. Besök din bokhandlare eller näthandlare.

Adlibris

Bokus

Bokia.se

CDON

P.s Ha en lugn och rolig Valborg.D.s

Ramona