Senaste teve-intervjun 2015

måndag 14 juni 2010

Nedräkningen har börjat...


Nu är det tre dagar kvar... och det är så hysteriskt spännande att jag nästan går åt.

Naturligtvis läser jag tidningarn som vanligt. Äter min frukost, dricker mitt kaffe och glor på TV-burken, men tankarna är i Lysekil. Hur blir vädret? Det får bara inte regna småspik!Hur ska jag ha håret? Sätta upp det? Ha det hängande? Vad ska jag ha på mig?

Min första recension gjorde mig superlycklig, men jag vet att det kommer sågningar också. Det bara är så, det har jag lärt mig och det är okej. Alla gillar inte allt! Vi är inte klonade, gudskelov!

Så där ja, nu har jag gett ifrån mig lite tankar om hur det känns. I morgon kommer fler...

Ramona

Här kan du shoppa böcker i webshopen anomaR förlag, direktleverans!

Här kan du köpa Glenn Forrestgates självbiografi "När mardrömmen blev sann". Eller också gå in på bokhandel nära dig. Här kan du köpa/låna boken som e-bok.

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

Här kan du låna/köpa beställa mina böcker som e-böcker. Elib

Här kan du köpa mina redan utgivna titlar på nätet.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

Jacob Nilsson är 16 år ung och har starka funderingar kring könsdiskrimineringen i Sverige.


Detta är Jacob Nilssons egna ord som jag med hans tillåtelse lägger ut på min blogg.

"Jag är 16 år och är snart klar med första året på teknikprogrammet. Jag bor i Gävle och precis som Glenn håller jag på Hammarby. Såg att han skrivit en bok i en tråd på ett Bajen forum och recensionerna regnade in i början och alla skrev samma sak. När jag sen fick veta lite om innehållet så blev jag förvånad för jag trodde inte att det fanns män som blev misshandlade av kvinnor. Blev nyfiken då och köpte boken och läste den i ett sträck. Sen fick vi i uppgift att skriva en uppsats på Samhällskunskapen och ett ämne vi kunde välja var könsdiskriminering. Resten kan du nog lista ut."

Mvh Jacob

Och här nedan följer Jacob Nilssons uppsats:

Könsdiskriminering


Det första folk tänker på när man säger ordet ”könsdiskriminering” är kvinnor som blir illa behandlade i samhället. Kanske får de mindre lön, kanske blir de misshandlade hemma. Det första jag tänker på efter att ha läst boken ”Mardrömmen som blev sann” är Glenn. Könsdiskriminering för mig är när man på grund av sitt kön får särbehandling i samhället. Kvinnor får det från samhället och media om de blir misshandlade hemma. Men hur gick det för Glenn?

Glenn är en helt vanlig man som fick sitt liv förstört av en kvinna som heter Melinda. Innan han träffade henne hade han stora framgångar inom musikbranschen, han hade t ex fått en grammis för sin musik och hans skivbolag började gå riktigt bra. Men istället fick Glenn stå ut med pysiskt och fysisk misshandel dagligen.

Enligt statiskt existerar inte sådana här fall, sen blir det inte bättre av att media inte tar upp de få som existerar. Ingen relativt stor tidning har uppmärksammat Glenns bok. Men så fort en kvinna får någon tusenlapp mindre i lön än en man på samma jobb så är alla tidningar där med sin skandal rubriker. Jag vill verkligen inte skydda män som misshandlar kvinnor. Nej tvärtom jag tycker det är tragiskt att någon människa ska behöva gå hem varje dag och undra ”hur ska min partner misshandla mig idag då”. Ingen, man som kvinna ska ha det så. Min tanke med den här uppsatsen är att få folk att öppna ögonen! För det är inte bara kvinnor det är synd om, det finns män som har det exakt likadant.

Det första året var normalt för Glenn som blev förälskad i Melinda. Men efter ett år så började allting att förändras. Det började med små saker, ett exempel är när de var ute på sin kvällspromenad och mitt i allt så ställer Melinda sig och skriker på Glenn samt börjar slå mot hans ansikte. Efter något år när det var upptrappat så var slag och sparkar vardagsmat för Glenn. Att glas och liknande saker kastades mot honom var inte heller ovanligt. Under vissa perioder så kunde han vakna upp av att hon satt på honom och slog han i ansiktet och skällde ut honom. Flera gånger var Glenn tvungen att låsa in sig på badrummet för att ha en chans att komma undan och kunna se över sina skador.

Vad hade hänt om det hade varit tvärtom? Att Melinda hade varit i Glenns position? Alla, exakt alla hade tyckt synd om Melinda och hjälp hade kommit från alla håll. Men nu är inte fallet så, nu sitter det kvinnor och debatterar mot Glenn och en del verkar inte ens tycka synd om honom. När han sen ringde polisen fick han till svar: ”Du är väl man”. Är det här rätt?

Inte nog med att han blev slagen sparkad dagligen. Melinda kastade även ut honom för att hon ville vara ifred när hon tränade, hon ville ha något nytt föremål till lägenheten dagligen och ju dyrare det var desto bättre. Desperat som Glenn var så köpte han någonting nytt dagligen, han gick från lägenheten ett par timmar när hon skulle träna. Men hjälpte det? Nej, Melinda fortsatte som vanligt men om han inte försvann när hon skulle träna så kunde allt bli mycket värre.

I många år lät Glenn sig tryckas ner och agera slagpåse i hopp om att allting skulle bli som förut. Självklart blev det inte det och när Glenn ringde ett mentalsjukthus så blev det bättre. Till att börja med. Dom på mentalsjukhuset tyckte det var bra att han ringde och de åkte till deras lägenhet och plockade in henne. Äntligen tänkte Glenn, nu får hon hjälp med sin sjukdom. Även här visade det sig att han hade fel för det enda Melinda var tvungen att göra var att spela med och låtsas att hon blivit bättre. Medicinen de gav henne tog hon inte så ingenting hände egentligen. Så efter någon månad var hon ute igen.

Hur kan man släppa ut ett psykfall efter någon månad för hon verkar ha blivit bättre? Sen att de inte kollade om hon tog medicinen, ja svensk psykiatriskvård är ett skämt. Men hade detsamma ha hänt om det varit en man som misshandlat en kvinna och kvinnan anmält det? Jag tror inte att mannen hade kommit ut på någon månad för att han verkade ha blivit bättre. Jag tror han hade fått suttit inne där bra länge.

Att saker och ting blev värre för Glenn efter den här händelsen kan nog vem som helst lista ut. Det första Melinda sa till Glenn när hon kom hem var: ”Du ska in där så du får uppleva vilket helvete det är”. Efter den meningen började allting om igen med misshandeln. Men värre den här gången och upprepande gånger tog hon upp att han skulle in på mentalsjukhuset med för att få känna hur det känns.

Efter något år kom Glenn på en idé hur kan skulle slippa Melinda och samtidigt göra henne nöjd. Glenn hade vid det här laget börjat insett att Melinda inte kommer ändra sig och att misshandeln kommer fortsätta i all oändlighet. Så Glenn började planera hur kan skulle hamna inne på mentalsjukhuset. Det bästa enligt Glenn var att dömas till rättpsykiatriskvård.

Glenn kom på idén att byta ut rollerna. Hans plan var att gå till polisen och anmäla sig själv för misshandel på Melinda. Han behövde ju inte hitta på en historia utan bara byta ut rollerna. Sagt och gjort, Glenn anmälde sig själv för misshandel och dömdes till rättpsykiatrisk vård efter att Melinda hade sagt att han slagit och hotat henne.

Tydligen hade jag rätt, Melinda släpptes efter några månader, Glenn fick sitta inne i något år. Ända skillnaden var att Glenn inte anmälde Melinda. Men om man märker att en person är psykiskt instabil så ska man inte släppa ut de i samhället igen. Oavsett om de är dömda till rättpsykiatrisk vård eller inte. Men jag undrar vad som hade hänt om Glenn hade anmält henne? Jag tror ändå inte det hade varit så stor skillnad.

Men inne på mentalsjukhuset så kom vändningen. Glenn träffade en ny kvinna som han blev förälskad i och efter mycket om och men blev Glenn av med Melinda. Melinda har nu besöksförbud men har brutit mot det några gånger. ”Du är väl man” har polisen svarat när Glenn ringt och bett om hjälp då. Vilket fall så 2008-2009 så började resan tillbaka för Glenn. Han har nu skyddad identitet och Melinda har fortfarande besöksförbud. Han har ett bra liv med sin nya kvinna men trots det så kan Glenn inte somna utan piller på nätterna för att han fortfarande är orolig att någon ska börja misshandla honom i sömnen. Men han är just nu väldigt nöjd med sitt liv.

En sak jag och Glenn har gemensamt är att vi har uppfostrats att inte slå kvinnor. Men är det alltid rätt? En del förtjänar det verkligen. Oavsett så tror jag Glenn gjorde rätt som inte gav tillbaka med slag och sparkar. Det hade troligen gått till rättegång då och vem tror ni de hade trott på? Självklart hade bara Melinda försvarat sig enligt de, för kvinnor misshandlar väl inte män? Det är väl bara tvärtom.

Jag tycker folk ska vakna upp! Ja det är synd om kvinnor som blir misshandlade av män. Ja det är vanligare att kvinnor blir misshandlade av män men det betyder inte att det finns fall där det är tvärtom. Som jag sa tidigare så vill jag inte skydda män som misshandlar kvinnor. Jag har en jämnårig tjej kompis som blev misshandlad av sin styvpappa och jag tycker minst lika synd om henne. Men skillnaden är att hon fick hjälp av samhället, vilket jag inte tycker Glenn fick. Syftet med uppsatsen för mig är att lyfta fram män som Glenn. Jag hade inte orkat skriva en bok om det hade hänt mig. Samtidigt trodde jag verkligen inte att sådana fall som Glenn existerade. Nu har jag märkt att han inte varit ensam heller. Väldigt många som läst boken och kommenterat den har sagt att de haft liknande upplevelser men att de varit för rädda för att berätta.

Jag har återberättat en del av boken i uppsatsen men långt ifrån allt. Det finns mycket mer som har hänt. Jag rekommenderar alla att läsa ”När mardrömmen blev sann” av Glenn Forrestgate. När jag väl började läsa den så kunde jag inte slita mig. Handlingen är skrämmande för man vet att det verkligen har hänt och för inte allt för länge sen.


Stort tack Jacob och ha en skön sommar!
Ramona


Här kan du shoppa böcker i webshopen anomaR förlag, direktleverans!

Här kan du köpa Glenn Forrestgates självbiografi "När mardrömmen blev sann". Eller också gå in på bokhandel nära dig. Här kan du köpa/låna boken som e-bok.

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON


Här kan du låna/köpa beställa mina böcker som e-böcker. Elib


Här kan du köpa mina redan utgivna titlar på nätet.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON