Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

måndag 30 mars 2009

Liza Marklund HAR uppenbara problem med sanningen!

Att läsa Liza Marklunds krönika är som att läsa om Liza Marklund. Det är bara att byta ut namnet Wanja Lundby-Wedin till Liza Marklund.

Bara första meningen: "Det är nästan omöjligt att förstå hur de tänker:" och då syftar Liza på bankdirektörer som höjer sina löner mitt i finanskrisen. Men hur tänkte Liza när hon ljög ihop Gömda? Tänkte hon överhuvudtaget på annat än pengar?

Här kommer mera av Liza: "I efterhand säger de att de gjorde fel. Att de borde ha förstått. Att de skulle ha tänkt efter, att de skulle ha ställt fler frågor, att de borde ha insett det orimliga i sitt handlande.
Ja det borde de." Slut citat.

Är det inte helt otroligt hur lika bankdirektörernas beteende är Lizas eget. I efterhand bad hon om ursäkt för om det var någon (läs läsare som trodde att Gömda var en sann historia) som kände sig lurad. Förstått ja, just det! Hur mycket ville hon själv begripa om sin "sanna Gömda". Ännu roligare blir det när hon säger att bankdirektörerna borde ha tänkt efter.

Men kära Liza hur länge tänkte du efter innan du hängde ut Elisabeth Hermon som hade skyddad identitet? En sekund? Två sekunder? Okej då , tre sekunder säger vi väl dårå!

Nu skrattar jag högt till meningen, att bankdirektörerna skulle ha ställt fler frågor. Hahahahah. Hur många frågor ställde Liza till Jachlyn alias Mia Eriksson om hur sant det egentligen var? En gång, två gånger eller rent av tre gånger kanske, dårå?

Bankdirektörerna borde ha insett det orimliga i sitt handlande tycker Liza. Ajajaj! Där sprack allt för Liza Marklunds krönika. Liza, Liza, Liza, du har inte ens till denna dag, insett det orimliga i DITT handlande. Det är inte läge att be andra om sådant man inte klarar av själv, illa, väldigt illa om man vill framstå som en trovärdig röst i Sverige.

De sista raderna som Liza Marklund skriver är rent löjeväckande för mig som har följt storyn med Gömda och Monica Antonssons Mia sanningen om Gömda. Läs och begrunda:

" Att visa på och avslöja konsekvenserna av vansinnet- det är därför vi har press, radio och tv. Sedan är det upp till oss andra, vi som står utanför rummen, att vrida normerna rätt igen. Och vad som är "rätt" -det bestämmer vi alla, tillsammans. Det kallas demokrati." Slut citat


Med tanke på hur Liza Marklunds ser på normer och demokrati betackar jag mig för hur det ska se ut i framtiden. I det läget framstår till och med bankdirektörerna som ärligheten själv.


P.s Skriv på för Elisabeth Hermons upprättelse i Expressen. Länken är på höger sidan.D.s
Vill du läsa om mina böcker som nu även finns i pocket är lathunden: Adlibris Bokus CDON

Internetbokhandeln

2 kommentarer:

Anonym sa...

Gudars skymning! Att du orkar läsa. Jag har faktiskt inte läst en enda krönika av henne. Så luttrad är jag. Hon har för stor bildbyline. Och det har JG och Helle Klein också. Samma byk!

Ramona Fransson sa...

Visst är det så, men alltför många är inte bara gröna i sin kunskap utan illgröna och av den anledningen ger jag inte upp. Det måste finnas en chans att få en bättre demokrati än den vi har i Sverige.