Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

torsdag 9 april 2009

Minus 174 riksdagsledamöter är = 200 miljoner extra!

I dessa dagar hörs enbart hur stor arbetslösheten kommer att bli bland fotfolket. Varför det? I detta vårt avlånga land sitter en sjuhelsickes massa politiker och lyfter skattepengar varje månad, det kallas med ett tjusigt namn "arvoden" minsann.

I vår riksdag sitter 349 ledamöter och det är definitivt 174 för många. För c:a två veckor sedan skickade jag ut ett e-post meddelande till samtliga av Alliansens ledamöter. Frågan löd på ett ungefär så här:

Har du hört historien om böckerna Gömda och Asyl? Vi är många som är intresserade av att veta hur det kan komma sig att en svensk meborgare från ett demokratiskt land kan söka och få asyl i USA? Eftersom vi vet att Mia Eriksson har haft kontakt med Mona Sahlin, enligt Mia Erikssons eget påstående till Monica Antonsson under en bandad intervju, undrar vi nu om detta är något som du har hört talas om? Har någon sosse-minister haft ett finger med i spelet i Mia Erikssons Asylfråga?


Så löd frågan på ett ungefär, tyvärr har jag inte sparat alla de 178 mail som jag skickade.

Av dessa 178 mail fick jag fyra svar!!!!! Alltså hela fyra svar!!!! ETTHUNDRASJUTTIOFYRA svarade inte alls!

Som sagt först och främst ska vi ta bort 174 ledamöter av alla sorters partier i riksdagen. Bara genom att ta bort dessa 174 personer sparar vi över 200 miljoner kronor om året, och därefter ska vi ta bort politiker runt om i hela landet! För om det ska skäras ner i skola, vård och omsorg skall det först skäras inom den politiska sfären. Herregud, hur många politiker har någonsin blivit arbetslösa på grund av att man skurit ner antalet platser inom kommunen?

Är dessa politiker runt om i kommunerna rädda om sina stolar, kan de ju alltid solidariskt gå samman och SÄNKA sina arvoden! Det är inte heller något jag hört skulle ha hänt en enda gång!

Så kom igen nu! Se till att vi blir av med en massa politiker som inte tillför demokratin ett enda dugg! Säg upp dem!!!!

Förresten varför har politiker, eller andra som inte svarar på E-post en mailadress? Fullständigt idiotiskt! Man har enbart en mailadress för att man VILL ha frågor eller annat, och får man en FRÅGA skall man svara! Annars kan man ta bort sin mailadress!

P.s Skriv på för Elisabeth Hermon upprättelse i Expressen. Länken finns till höger.D.s

En riktigt "Go" och "Gla" PÅSK, önskar jag er allihop!


Är du intresserad av att veta mer om mina böcker, som numera också finns i pocket. Besök någon av näthandlarna nedan:


Adlibris Bokus Bokia.se CDON Kulturbutiken

8 kommentarer:

Anonym sa...

Hur kan man få asyl i USA? Det kan man inte. Rätt åt Marklund att Antonsson dök upp. LM:s fasad har verkligen spruckit.
Vad gör dom i riksdagen? Kostar pengar plus EU-eliten sok oxå ska ha. Det finns tydligen hur mycket pengar som helst. Men bara till vissa!
Glad Påsk tillbaka!/Helena

Bitten sa...

Vad svarade dom fyra då??

Ramona Fransson sa...

Parnassen: Ja det är så förbannat osolidariskt att inte politiker EN ENDA GÅNG, under kristider, och nu är det den värsta någonsin, också sänker sina "arvoden" och blir uppsagda.


Bitten: En svarade att det inte var hans bord. Nr 2 att han inte visste om det var möjligt att få asyl i USA eller inte. Den tredje en kvinna, hade mer empati och hade hört talas om skandalerna kring Gömda och Asyl, men visste ingenting heller och den fjärde hade inte läst vare sig Gömda eller asyl.

Kort sagt, av fyra, varav en kvinna, var det bara kvinnan som verkade ha hängt med i svängarna även om hon inte kunde luska vidare som hon uttryckte det.

Leroy sa...

Bra Ramona ! Klart man kan halvera kostnaden för demokratin och sanningen.

Väljer de att inte svara på en viktig fråga från en medborgare så handlar det om distans och förakt.

Då kan dom säkert göra ett bättre o produktivt arbete på annat håll.

Snabbt sparat av dig man får väl hoppas att dom inte drömmer om Bryssel och politisk karriär likt Wanja mfl gjort. Det handlar om att hushålla även om det är av olika slag. Det gamla ordet Ekonomi handlar om att hushålla med utgifter.

Visar man inte respekt för demokratin i en familj då kan man så klart plocka bort dom som inte behövs eller visar att dom bryr sig.

Leroy

Ramona Fransson sa...

Hej Leroy: Intressant vore att veta hur många av 349 riksdagsledamöter egentligen gör ett jobb som behövs? Tror inte ens att det är hälften av dem!

Hannelore sa...

Vissa skriver böcker och jobbar som advokater under sin tid som ledamöter, så det måste vara supermänniskor. Konstigt bara att vi inte är nöjda med deras insatser.

Det måste vara fel på oss. Kan de inte välja ett annat folk? Vi kan flytta till Norge så blir de av med oss och vi slipper EU-skiten.

TJADDEN REPORT sa...

Jag håller fullständigt med dig. Det går alldeles utmärkt för våra folkvalda att frossa i våra gemensamma skattemedel som de så fint kallar arvode, jag skulle vilja kalla det för socialbidrag til odugliga människor som inte har förmågan eller empatin för utslagna arbetslösa. Som en råge på eländet importerar man medvetet arbestlöshet!

Ramona Fransson sa...

Kalle Rop: Om du med import av arbetslösa menar asylsökande är det ett felaktigt ordval. Jag brukar säga att om jag var fattig och bodde i ett fattigt land skulle även jag söka mig till ett rikt land och söka asyl. Att söka asyl är en mänsklig rättighet, att däremot få asyl är ingen mänskilg rättighet såvida det inte finns giltiga skäl.

Att våra politiker skiter i oss vanliga är däremot redan bekräftat genom Wanja Lundby-Wedins agerande. En större idiot till kvinna får man nog leta efter länge!