Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

måndag 11 maj 2009

Bordellen Eternellen, välkommen!


Tänk om du kunde ringa till en laglig bordell och någon svarade: Bordellen Eternellen, välkommen! Vad kan vi hjälpa till med?

Det handlar om en pjäs av Carin Mannhemier som hade premiär 1997 med namnet "Rika barn leka bäst".

Första akten utspelar sig på ett bankkontor där det finns en manlig chef och en mängd kvinnor. Alla är upprörda över samtalet från huvudkontoret. Meddelandet är att filialen ska läggas ner. Det finns inga pengar!

Kvinnorna tillagar snittar,kaffe,dukar,städar och är oroliga för sitt jobb,samtidigt som de passar upp herrarna. Gubbarna pladdrar förtjust om kvinnornas utseende. Kvinnornas öde var helt i händerna på gubbarna.

Kvinnorna fick sparken! Den lokale direktören försökte förklara för kvinnorna att det inte fanns pengar, sorry! Men själv fick han tolv miljoner i avgångsvederlag.

Kvinnorna sökte flera jobb, men det gick uselt. Då kom idén! Vi startar en kooperativ bordell och döper den till Bordellen Eternellen.

Behöver jag berätta vilka som besökte bordellen och då hade gott om pengar? Nu var det kvinnorna som bestämde och hade makten!Det var en jätterolig pjäs som också gjordes till film med samma titel.

Vad jag tänker på är tjafset om den svenska sexköpslagen som en del politiker tycker är fantastisk och vill exportera till EU. Löjligt! Skärp traffickinglagarna. Trippla eller varför inte fyrdubbla straffet för trafficking. Men skrota för helvete den svenska sexköpslagen!

Få bort sexarbetarna från gatorna och hjälp dem som vill till annat. Men låt vuxna drogfria människor öppna bordeller i kooperativa former. Idag säljs sextjänster av män och kvinnor oavsett lag eller inte. Det som är fullständigt oacceptabelt är att unga flickor och pojkar säljs som sexslavar. Detta måste stoppas med alla medel!

Men blanda inte ihop sexköpslagen med trafficking. Det är två helt skilda saker. Som Liw Enqvist skriver i en artikel på Newsmill:


Sexköp är att jämföra med vilken affär som helst och politikerna har ingen anledning att moralisera över det. Det är mycket uppmuntrande att partiernas ungdomsförbund börjar ta avstånd från gamla och förlegade idéer om kvinnor och män. Det skriver Liw Enqvist, sexarbetare i Italien. Läs artikeln här
Pocketböcker? Mina samtliga tidigare deckare och självbiografi finns nu i pocket från 39:-. Min senaste deckare Lyckohjulet är inbunden. Besök din närmaste bokhandlare eller näthandlare:
P.s Skriv på namninsamlingen för borttagandet av den nuvarande LVU lagen. Länken finns under "Intressanta länkar ner till höger. D.s
Ha en intressant måndag!
Hälsar Ramona


12 kommentarer:

Anonym sa...

Så moralen räckte så långt att de ska vara drogfria i alla fall...

Ramona Fransson sa...

Av alla attityder är den moraliska den mest oanständiga.
Oscar Wilde 1854-1900.


Undra just varför jag alltid gillat honom?

Maggan sa...

Nu gjorde du mig helt förtvivlad, Ramona! Jag har verkligen beundrat dig för dina åsikters skull. Men detta...prostitution är övergrepp på den mänskliga själen hos både män och kvinnor, både köpare och säljare! Nu tar jag bort din blogg från mina favoriter och är glad över att jag ännu inte beställt några deckare av dig. Och jag som såg fram emot den du planerar!

Ramona Fransson sa...

Hej Maggan,

Läste du Ewas artikel på Newsmill? Det borde du göra. Under mina år som sjukvårdsbiträde tvättade jag snoppar och snippor varje morgon och ibland också under dagen när patienten gjort i byxan.För detta blev jag uselt avlönad. Samma för de som gör samma jobb idag.

Många gånger nöp den manliga patienten dig i stjärten eller i brösten. Till och med att man fick blåmärken ibland.

Jag tänker i alla fall inte lägga ett skit moral på att vuxna drogfria människor säljer sexuella tjänster. Det är helt upp till dem och jag respekterar dessa människor lika mycket som jag respekterar vilken annan människa som helst oberoende vad de gör för att betala sina räkningar så länge de inte skadar andra.

Maggan sa...

För att vara rättvis mot dig tänkte jag läsa denna Ewas artikel på Newsmill, men jag hittar den inte. Vad har den för rubrik? Jag läste dock en annan artikel av en person som kallar sig sexarbetare, och mår ganska dåligt av den läsningen.

Ramona Fransson sa...

Hej Maggan

Om du följer min artikel kommer du till ordet här, understruket. Där är länken som går direkt till artikeln på Newsmill.Och Ewa är en svensk kvinna som sexarbetar i det av hejd katolska Italien.

Mycket läsvärt inlägg i debatten.

Maggan sa...

Ok, Ramona, det var den artikeln jag läste faktiskt.Blev undrande därför att den s.k. arbeterskan hette Liw istället för Ewa som du skrev. Men det är oväsentligt. Den människosyn som prostitution står för och lever av är för mig fullställdigt ovärdigt en människa som har respekt för sig själv och sina medmänniskor. Däremot det jobb du beskrev som sjukvårdsbiträden utför är ett hederligt och aktningsvärt arbete som tyvärr betalas skandalöst dåligt. De människor/män som tafsar på dem som utför sådant arbete är omoraliska dumskallar. Men jag förstår inte vad sjukvårdsbiträdens hedervärda jobb har med den avskyvärda sexhandeln att göra?

Ramona Fransson sa...

Hej Maggan,

Att man kan ha olika åsikter om vad man gör för ett jobb. Jag följde ett program från Holland och det handlade om människor med grava handikapp som satt i rullstol. De hade assistenter som ringde efter sexarbetare.

Jag upplevde det inte som förnedrande att de rullstolsburna ville ha sex och kunde få det genom att köpa sig den tjänsten. Men det kanske har att göra med min syn på religion. Jag är ateist och tycker inte att man ska ha värderingar om vad vuxna människor vill och inte vill göra så länge de inte skadar någon.

Man sliter inte ut någon kroppsdel av att vara sexarbetare, däremot sliter du ut din kropp som sjukvårdsbiträde, men det får du inget extra för i din ålderdom. Alla kan inte bli akademiker, sitta i riksdagen eller på annat sätt tjäna mycket pengar. Så länge som du som man/kvinna sköter ditt arbete utan droger bryr jag mig inte om vad de gör.

Idag har många unga kvinnor sexpartys där de säljer sexleksaker. Jättekul tycker jag! Dagens unga ser inte sex som något som måste förknippas med kärlek. Sex är en njutning, ett behov som de flesta känner av, en del tvingar sig att säga nej, om de är katoliker och ogifta.

Jag vill ha ett samhälle där vi kan respektera varandra oavsett sexualitet, hudfärg och religion, även om det sistnämnda ofta ställer till problem för olika värderingar.

I got an open mind.

Maggan sa...

Jättekul för dig att du är så öppen för allting, Ramona.Jag har ju sagt min mening nu om prostitution och sexindustrin och tänkte avsluta mitt intresse för dig och din blogg nu. Men eftersom du nu blandade in religion också så måste jag tillägga att även jag är ateist. Moral är inte detsamma som religion.

Ramona Fransson sa...

Hej Maggan,

Ha ett bra liv!

Hälsar
Ramona

Helena Palena sa...

Äntligen har poliserna genom samarbet lyckats ta pedofiler i Thailand. Gubbar som utnyttjar barn! Fy fan! Och det har varit fritt fram. Släpp porren fri för dom som valt det av egen vilja och sätt in musklerna på dom som tvingas slava i sexindustrin.

Ramona Fransson sa...

Det jag gillar bäst med att dom tog fulgubbarna i respektive land, är att de får sitta av sin livstid i de beryktade fängelserna. Yieppi!

Självklart ska tumskruvarna dras åt, helst kring deras snoppar, och pedofili är faktiskt något jag hatar!!!!!