Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

måndag 3 augusti 2009

Försäkringsbolag kan spara miljoner!

Hur många har inte gigantiska träd intill sina hus? Vad händer varje år? Jo, vi får stormar eller så kommer det en lite käck trombon virvlande.

I sådana fall är det inte alls ovanligt att träd höga som höghus brakar rakt över friggebodar, bilar eller boningshus. Ojdå!

Nu undrar jag vad är det som gör att människor inte fattar att de inte behöver ha ett eller flera vrålhöga träd i närheten av sina bostäder?

Visst jag vet att det finns de som vill skada grannens/arnas utsikt och därmed jävlas. Det är därför det bland annat finns ett program som heter "Grannfejden". Och det är här försäkringsbolagen i Sverige dels kan göra stora besparingar och dels vara till hjälp.

På huset finns det något som heter taknocken och om man har ett träd i höjd med taknocken får man inte bara insynsskydd utan framförallt kan inte trädet/en skada huset. Risken att de ska blåsa omkull om de är i den storleken är minimal.

Nu till hur försäkringsbolagen kan tjäna på detta! Om det skulle stå i villkoren för husförsäkringar att man ENBART får lov att ha träd i nockhöjd och därmed godkänns eventuella skador i samband med stormar, såsom kringflygande föremål m.m. MEN om det är så att du som husägare har träd i höjd ÖVER taknocken blir det inga försäkringspengar. Har trädet mosat ditt hus, sorry! Du får vränga lädret själv.

Det kommer att bli många sura miner på dem som inte längre kan jävlas med sina grannar, men det kommer bli många fler som blir glada. Och för de som inte vill såga ner sina träd blir det som sagt besparingar från försäkringsbolagens sida, vilket i förlängningen kan betyda sänkta premier för andra.

P.s Nu är jag på sidan 70 av 254 i Iskall hämnd.D.sE-böcker är också en ny bokform och på Elib finns just nu två, Dyrbar kärlek och Iskall hämnd. De andra titlarna är på gång.


Vill du veta mer om i vilken form böckerna finns och vad de handlar om klicka på varje titel: Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet och självbiografin Älskling, vi blir...Många tallar små kan bli bättre grannsämja då!

Ramona

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag förstår mycket väl vem du menar,
men han är inte riktigt som man skall vara.Han har varit ovän med samtliga i sin närhet i flera år.
Det är han som förpestar hela Eriks Äng.
Sandviksbo.